lauantai 28. kesäkuuta 2014

Kalajoen loma-asuntomessut 2014

Otettiin Mikan kanssa tänään hieman lapsivapaata ja jätettiin pojat mummun ja vaarin hoitoon. Itse suuntasimme Kalajoelle katsomaan "mökkejä" loma-asuntomessuille. Jätin ison kameran matkasta ja kaikki kuvat ovat kännykällä otettuja. 

Lauantai 28.6.2014
179/365
Kalajoki on tunnettu hiekastaan ja sitä kyllä riitti messualueellakin. Mökki - lehdestä luin, että hiekkaa on 20 metriä ja sille on hyvä rakentaa. Jotenkin itse ajattelisi, että hiekka ei olisi niin hyvä pohja, mutta ei se ilmeisesti huonokaan ole.


Meille sattui nyt aika lämmin päivä, mutta silti tarvitsimme takkeja osan aikaa kylmän tuulen takia. Vaikka tuuli aika kovasti, niin ainakaan nyt ei hiekka lennellyt niin kuin voisi ajatella. Mieleen tuli Kanariansaarten dyynit, jossa silmät ja suu oli ihan täynnä hiekkaa vain kävellessä siellä.


Pihoja ei kohteissa ollut sen kummemmin laitettu, mutta pieniä kivoja yksityiskohtia löytyi. Pieniä majakoita, vanha puinen ankkuri ja ajopuita. Metsätonteilla oli hiekan lisäksi nimensä mukaisesti metsää, joka toi enemmän sitä mökkifiilistä pihamaalle.


Lammen rannalla oli useita rantasaunoja. Monissa taloissa oli sisällä sähkölämmitteinen sauna ja sitten vielä puulämmitteinen rantasauna. Joissain tapauksissa tuntui todella turhalta, koska välimatka oli todella lyhyt. Samoin jossain asunnoissa oli tavallinen keittiö sisätiloissa ja melkein samanlainen kesäkeittiö "ulkona".


Paljuja, porealtaita ja jopa uima-altaita löytyi melkein joka talosta, joten veteen pääsee vaikka luonnonvedet olisivat kylmiä.


Saunoja katsoimme sillä silmällä, koska meille on tulossa lähivuosien aikaan saunan rakennus/remontointi kyseeseen. Näillä messuilla saunoihin oli todellakin panostettu, joten ideoita tarttui matkaan.
Vitsailimme autossa, että kun aikaisemmilla messuilla on mustat saunat olleet todella paljon esillä, niin nyt varmaan hitti on täysin valkoiset saunat. Ja kyllähän sellainen messuilta löytyi. Itse olen enemmän kyllä mieltynyt tummempaan versioon.


Muitakin sisustusvinkkejä toki löytyi. Olen suunnitellut meille mustavalkoista makuuhuonetta, kun saadaan uusi makkari meille tehtyä. Tämä makuuhuone ihastutti luontoteemallaan ja mustavalkoisuudella.


Keittiöt oli hieman pettymys, niihin ei oltu hirveästi panostettu. Muutama liesituuletin pisti silmään, koska se keittiöremonttikin on joskus tulossa... Mutta lähinnä nyt katselin hienoja kattauksia niiden keittiökalusteiden sijaan.

Ihan positiivinen kuva messuista jäi, vaikka odotinkin hieman jotain erilaista. Mutta sain lisää ideoita meidän remonttiimme, joten ei ollut turha reissu. Myös jotain sisustusideoita tarttui mieleen, jotka ajattelin yrittää toteuttaakin mahdollisimman pian.

Voin suositella messuja lämpimästi, jos haluaisi mennä asuntomessuille, mutta ne ovat tänä vuonna liian kaukana. Mökkejä messuilta on turha etsiä, mutta kauniita terasseja ja saunoja näillä messuilla on sitäkin enemmän.

Täältä löydät tarkempaa infoa messuista: http://www.asuntomessut.fi/kalajoki-2014

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)