keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Leikkejä

Olen mielenkiinnolla seurannut Luukaksen leikkien kehittymistä. Itse olen leikkinyt paljon barbeilla yksin ja Mikakin on ollut itsenäinen leikkijä. Vähitellen Luukaksen leikit ovat myös menneet itsenäisempään suuntaan. Saatan esimerkiksi rakentaa alun duploilla, mutta rakentaa ja muokkaa sitä sitten itse. Sitten välillä huudellaan mammaa, kun kysyn mitä, niin ei olekaan mitään hätää ja jatkaa leikkiä. Ihan kuin isänsä pienenä, kuulemma. :)

Duplot ja autot ovatkin tämän hetken lelusuosikkeja. Jonkin verran leikitään myös eläimillä. Sitten tietenkin meidän tavarat ovat aika kivoja, kuten ruuvimeisselit ja kamera. 


Tämä leikki oli voimissaan kauan. Laitettiin autoja menemään "Kokkolaan". Mukaan tulivat välillä Minna-täti ja välillä Mikko-setä, joskus mamma ja pappakin. Vauvaa unohtamatta. En oikein ymmärrä mikä hinku Luukaksella oli Kokkolaan, koska se vilahteli niin usein puheissa. Mutta eipäs ole enää viime viikkoisen Kokkolan käynnin jälkeen. :D


Tässä leikissä oli kyse siitä, että karhu söi roskapöntöstä. Ja perään lisättiin, että se söi KAIKEN. Leikkiä on jalostettu niin, että oikeastaan mikä tahansa eläin syö tai juo jostain astiasta, mutta aina KAIKEN.


Pikkuveli otetaan mukaan leikkiin kantamalla tavaroita viereen riviin. Nyt vuorossa on lego-ukot. Joskus hänellä on muumit ja joskus autot. Ja aina Luukas kommentoi, että vauva leikkii hänen kanssaan. :)


Yksi duploista rakennettu talo. Mä rakensin pohjan ja Luukas lisäsi kaikki koristeet. Aidan ja hevosen on tuonne pihalle laittanut itse. Olisi kyllä kiva, että olisi lisää noita peruspalikoita, niin saisin hieman uskottavamman näköisiä taloja tehtyä. :D


Yksi ilta kun olin menossa nukkumaan keittiön ikkunalaudalla oli tällainen asetelma. Luukas rakastaa laittaa asioita riviin tai jonoon. Kaikki pitää olla justiinsa eikä melkein. Tarkka poika. :)

Mitäs teidän lapsenne tykkäävät leikkiä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)