lauantai 15. syyskuuta 2012

Ulko-ovet

En olekaan päivitellyt vähään aikaan miten meidän remontti etenee. Joten nyt hieman kuvapäivitystä asiaan. :)

Mika vaihtoi meidän kummatkin ulko-ovet uusiin. Takaovi oli hieman hankala, kun vanha terassiovi oli korkeampi kuin mitä me siihen ajattelimme laittaa. Joten Mika joutui myös rakentamaan hieman uutta seinääkin.

Takaoven laitto
En nyt löytänyt koneelta mitään kunnollista kuvaa tuosta nurkasta ennen kuin vanha ovi siitä lähti. Mutta tuossahan se nojaa seinää vasten. Kaksi ovea siinä oikeastaan oli. Yksi joka aukesi ulospäin ja yksi sisäänpäin. Ulkoa niitä ei saanut auki, joten nyt kun vaihdoimme oven, laitoimme lukollisen, joten sitäkin kautta pääsee sisään avaimella.

Uusi ovi ja Mika sen takana.
Olisi pitänyt ottaa tänään kuva myös sisältä, kun se on ns. valmis. Siinä on vielä viimestelytöitä jäljellä, joten ehkä päivitän sitten vasta kuvia siitä. :) Mutta alla on ulkoapäin uusi ovi.

Takaovi
Etuovi vaihdettiin seuraavaksi. Siitäkin mulla on niin huonosti kuvia, vaikka aikaahan olisi ollut millä mitalla. Tähän nyt tulee sitten jo repimisvaiheesta hieman tärähtänyt kuva. :D

Etuovi
Meidän eteinen oli talon pimeimpiä paikkoja. Päivälläkin siellä oli pakko olla valot päällä, jos halusi nähdä mitkä kengät jalkaan pistetäänkään. Eteinen on todella pieni ja tummat paneelit ja ovi pienensi sitä entisestään.

Eteinen ennen
Ovi vaihdettuna
Kun saatiin ovi vaihdettua, niin tuli sitten sellainen fiilis, että maalataan paneelit samalla valkoisiksi.

Eteinen jälkeen
Mitäs sanotte? Tuliko yhtään parempi?

Vielä olisi jäljellä lattialistojen maalaus kertaalleen ja ovilistojen maalaus. Tapettien vaihtoa ollaan tässä harkittu, katsellaan nyt vaihdetaanko ne vai annetaanko vielä olla. Jotain uutta naulakkosysteemiä tai jotain etsiskelen tähän. Ja uusi matto pitäisi hankkia, tuota vanhaa punaista en enää siihen pistä.

Maalari
Maalausleikki onkin ollut viime aikoina aika suosittua. ;)

11 kommenttia:

 1. Kyllä tuo valkoinen näyttää valoisammalta ja kivemmalta kuin ruskea.

  Peppi

  VastaaPoista
 2. Hieno on. Mikä Luukaksen otsaan on käynyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaatui otsa edellä laattoihin. Ei siinä oikeasti mitään naarmua kummempaa ollut, mutta halusi laastarin kuitenkin. :D

   Poista
 3. En tiedä johtuuko väärän välisestä kattolampussa, mutta seinät näyttävät todella keltaisella. Vie ikävästi tehoa muuten valoisalta uudesta eteisestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, meillä on menossa vielä valaistus uusiksi. :) Ja katto + tapetit. Ja sitten vielä nuo oven karmit...

   Laittelen kuvia sitten kun ollaan saatu lisää muutoksia tehtyä. :)

   Poista
 4. Pitää vaan päästä sanomaan, et meilläkin on uusi ulko-ovi!! :D

  VastaaPoista
 5. Meillä kans edessä paneelien osto eteiseen ja muutenkin eteisen muokkaus!

  VastaaPoista
 6. Näyttää tilavammalta kun nuo paneelit on valkoset :) Kivalta näyttää :)

  VastaaPoista
 7. Näyttää tosiaan tilavammaltakuin ennen mutta 80-lukulaiseen tyyliin pieni pn eteinen edelleen. Saattaisi saada tilavammamman tuntuiseksi repimällä paneelit kokonaanja laittamalla vaalean pienikuvioiosen/yksivärisen tapetin. Mutta mä edustankin ihmisiä, jotka eivoisieyää paneeleita paitsi saunassa. Muissa huoneissa ehdottoman vanhanaikaisia, valkoisenakin. Uusi ulko-ovi on oikein onnistunut valinta kuitenkin. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietittiin kyllä paneleiden pois ottamista, mutta tää nyt oli ainakin ensiapua. :D Lähinnä kun meillä on käytössä sisäänkäyntinä tämä ovi, tapetti menisi aika nopeasti pilalle alaosasta. Näin ainakin uskoisin.

   Yläosaan on jo yhdet tapetit, mutta katsotaan milloin saadaan aikaa siihen. :)

   Poista
 8. Paneelit on tulossa takaisin muotiin, varsinkin valkoisena tosi hienot!! Pienikuvioinen tapetti on ainakin out!

  VastaaPoista

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)