maanantai 19. marraskuuta 2012

Miten teillä nukutaan?

Photo a day: 13.11.12
"Where I slept"
Useimpina aamuina näky on tällainen kun herään. Pojat kummallakin puolella. Tosin yleensä Johannes on myös meidän sängyssä, eikä tuolla omassa kehdossaan. Luukas nukkuu yleensä keskellä ilman peittoa ja litistää joko mut tai Mikan ihan sängyn reunalle. Tässä kuvassa se onkin yllättävän keskellä.

Meillä ollaan suosittu perhepedin ja omassa sängyssä nukkumisen yhdistelmää. Molemmat pojat menevät yöunille omiin sänkyihinsä siinä kahdeksan ja yhdeksän välissä. Luukas siirtyy meidän sänkyyn joskus kahden ja seitsemän välissä. Joinakin öinä siis nukkuu koko yön omassa sängyssä ja joskus tulee jo todella aikaisessa vaiheessa meidän väliin. En mä öisin sitä jaksa viedä takaisin, joten tulkoot meidän väliin vaan. Jos mua alkaa ahdistaa, siirryn Johanneksen kanssa sohvalle nukkumaan.

Johannes jää yleensä ekan syötön jälkeen meidän viereen nukkumaan. Nukkuu siinä paremmin kuin omassa sängyssään. Ja siitä on helppo syöttää uudelleen sitten. Mutta jos Luukas tulee meidän sänkyyn, siirrän usein Johanneksen takaisin kehtoon, että meillä olisi paremmin tilaa nukkua. Siinä on vaan riski, että herää ja joudun sitten jatkaa syöttämistä.

Luukas nukkui ekan vuotensa todella huonosti ja vielä aika kauan siitä eteenpäin. Johannes on tähän mennessä ollut parempi nukkumaan, mutta viime aikoina on alkanut heräilemään tosi usein. Pisin unipätkä tulee kahdeksasta yhteentoista tai kahteentoista. Aiemmin ollaan nukuttu siihen kahteen-kolmeen. Toivotaan, että tämä on vaan joku vaihe ja helpottaisi kohta. :)

Nukutaanko teillä kaikki samassa huoneessa vai onko omat sängyt/huoneet parempi ratkaisu teille? Mulla on vähän ollut mielessä poikien siirtäminen samaan huoneeseen jossain vaiheessa. Onko jollain kokemuksia sisarusten laittamisesta nukkumaan keskenään? Arvostaisin kommenttejanne. :)

Tämä päivä alkaa olla ns. pulkassa ja nyt otetaan rennosti. Pojat kun nukkuvat jo. :) Hyvää yötä!

1 kommentti:

  1. Meillä mennään myös noin, että lapsi laitetaan nukkumaan omaan sänkyynsä, mutta yleensä jossain vaiheessa siirtyy sitten meidän väliin - viimeistään, kun isänsä herää aamulla töihin ja tyttö säpsähtää herätyskelloa. :) Enemmän ja enemmän on kyllä jo niitä öitä, että nukkuu koko yön omassa sängyssään heräämättä. En millään jaksa keskellä yötä ruveta taistelemaan lasta takaisin omaan sänkyynsä nukkumaan, paremmin nukutaan, kun vain antaa sen tulla siihen väliin potkimaan naamaan, päähän jne.. :)

    VastaaPoista

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)