lauantai 7. heinäkuuta 2012

Dei festival 2012

Tänään lähdin siskon, siskon lasten ja Luukaksen kanssa Dei festivaaleille. Kyseessä on kristillinen festari, jossa esiintyy (nettisivujen mukaan) suomigospelin kärkinimet. Meille syy lähteä festivaaleille oli Juha Tapio. Muista mä en tiedä yhtään mitään. :D 

Tultiin hyvissä ajoin ja käytettiin tilaisuus hyödyksi ja lapset menivät uimaan. Festivaali kun järjestettiin Fanta Seassa, joka on Pietarsaarelainen maauimala. 

Luukas & Minä ja maha rv 37+1
Itse en uimaan mennyt, mutta vähän aurinkoa tuli otettua. Lämmintä riitti tällekin päivälle, vaikka nyt onkin pilvessä.


Alkujärkytyksen (mukamas kylmää vettä, ei kyllä ollut. :D) jälkeen Luukas nautti kyllä kovasti. Tuolla lastenallas on oikeasti lastenallas ja Luukas pystyi siellä hyvin leikkimään. Pari pientä liukumäkeä riitti hauskanpitoon. Olisihan sitä voinut ottaa jotain vesileluja mukaan, jos olisi tajunnut...

Pom, pom, pomppulinna...
Harmitti kyllä todella paljon, kun luin netistä ja sain myös paikan päällä esitteen mitä kaikkea lapsille olisi tarjolla. Oli poniratsastusta, aistirataa, aarteenetsintää, pomppulinna jne... Poneja ei näkynyt missään, eikä kyllä muutakaan mitä tuossa oli. Paitsi pomppulinna. Sekin meni jossain vaiheessa rikki. Miksi mennä lupaamaan lapsille paljon toimintaa, jos sitä oikeasti ei ole?

Lavalla Juha Tapio
Onneksi Juha Tapio esiintyi jo kolmelta, joten ilma suosi ja porukkaa ei vielä ollut ihan älyttömästi. Juha Tapiota oli varmaankin tullut katsomaan paljon porukkaa, joka ei gospelia kuuntele. Niin kuin esim. me. :) Huomasin kyllä, että kuuden aikaan alkoi porukka vasta tulla kunnolla. Taisi olla nuo illan esiintyjät sitten jotain oikein tunnettuja. :D


Luukas tutkii ohjelmaa.

Oikein hyvä keikka!
En ole ollut pitkään aikaan festareilla, mutta siis kyllähän nämä poikkesivat aika paljon siitä mikä meininki muilla festivaaleilla on. Ihmiset istuivat penkeillä tai piknikvilteillä. Kukaan ei tungeksinut lavan eteen pomppimaan eikä humalaisia ollut missään.

Paljon lapsia oli paikalla ja melutaso olikin ihan pienillekin sopiva. Ja plussaa oikeasti siitä, että pääesiintyjänä ollut Juha Tapio oli näinkin aikaisin. Onnistui hyvin lasten kanssa tulla paikalle. :)

Liukumäki oli vielä kunnossa.
Vähän käy kyllä sääliksi Fanta Seaa paikkana. Silloin kuin olin pieni, paikka oli mitä mahtavin. Uima-altaat aaltotoiminnolla, vastavirta, poreallas, vesiliukumäki, jättipomppu (puolipallo, joka oli täytetty ilmalla ja ylhäältä tuli vettä), pomppulinna, polkuveneitä, pieni kotieläinpiha jne... Pääsymaksu oli silloin 5-10 markkaa. Nyt hinta on 7 euroa ja oikeastaan ainoat toimivat jutut ovat uima-allas ja vesiliukumäki. Porealtaasta ja vastavirrasta en tiedä, mutta en nähnyt niitä päällä ollenkaan.

Paikan on annettu rapistua todella pahasti. Leikkipaikka oli ihan kasvillisuuden peitossa ja köysiä puuttui ja hiekkalaatikkoa ei meinannut nähdä ruohikolta.

Eläimet on saaneet häädön jo aikaa sitten paikasta ja nykyään alueella toimii camping-paikoitus. Mutta aina voi toivoa, että joskus joku laittaisi paikan vielä kuntoon. Sen verran kivaa siellä oli pienenä viettää aikaa.

Nyt voin suositella, mikäli haluaa mennä uimaan, mutta merivesi tuntuu liian kylmältä. Kyllähän täältä saunat kuitenkin löytyy. :)

Oikein kiva päivä oli, vaikkakin kuunneltiin vain Juha Tapion keikka ja sitten vaan hengailtiin hieman paikan päällä. :)

Mitä festivaaleja teidän paikkakunnalla järjestetään?

Dei festival - nettisivut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)