perjantai 27. heinäkuuta 2012

Once in a lifetime

Ennen huomisia Lontoon olympialaisten avajaisia haluan jakaa teille hieman muistoja viime kesäolympialaisista Pekingistä. :)

Uudemmat lukijat eivät välttämättä edes tiedä, että olin Kiinassa töissä olympialaisissa. Toimin Olympia kylän pääkuntosalilla ohjaajana. Työnantajani oli Technogym, joka on kuntosalilaitteiden pääsponsori myös tämän vuotisissa olympialaisissa. 

Olisin varmaan päässyt töihin myös näihin olympialaisiin, mutta jotenkin se ei vaan sovi elämäntilanteeseen. :) Kuitenkin kyseessä on kolmen viikon pesti, jolloin asutaan hotellissa ja tehdään kolme vuorotyötä.

Ja jos siirryttäisiin niihin kuviin sitten...


Kylässä siis asuvat urheilijat ja heidän tiiminsä eli valmentajat, hierojat jne... Kylässä on kaikki kaupungin palvelut, eli kaupat, kampaamot jne... Tänne alueelle ei ole pääsyä turisteilla vain työntekijät ja kisaporukka saa alueelle tulla. Turvatarkastukset ja henkilöllisyyden tarkastaminen oli joka päiväistä hommaa.

Pääkuntosali
Juoksumattoja
Olin salilla työskennellessä etuoikeutettu tapaamaan useita tunnettuja urheilijoita. Suomalaiset toki pistivät eniten silmään ja "todelliset starat" eivät sitten kuntosalilla paljon viihtyneet. Esim. Usain Bolt vietti eniten aikaa leffasalissa syöden mäkkiruokaa. :D

Joona Puhakka

Hanna-Maria Seppälä

Tero Pitkämäki

Frantz Kruger
Tosiaan ulkomaalaisia urheilijoita en niin tunnistanut, vaikka meille annettiin kuvallinen lista top 50 urheilijoista. Ja kun teki vuorotyötä ja välillä oli vapaata niin missasin kyllä muutaman mielenkiintoisen urheilijan tapaamisen. :/

Fuwa - maskotit

Ruokataidetta

Portti asuntoloihin
Asuntoloissa siis asui eri maiden joukkueet. Parvekkeilta roikkuvista lipuista saattoi päätellä minkä maalaisia asui missä. Tänne meillä työntekijöillä ei ollut asiaa, mikäli meillä ei ollut kutsua.

Helsinki-patsas
Kaikille kesäolympialaisille oli oma patsaansa kylän alueella.

Kiinan muurilla
Oli meillä vähän vapaa-aikaakin, joten tuli hieman kierrettyä sitten Pekingiä ja lähiympäristöä. Kiinan muuri oli kyllä hieno kokemus. :)

Kuutio
Kuutiossa kilpailtiin siis vesilajeissa. Sisällä en päässyt käymään, koska ainoa vesilaji, jota olin katsomassa oli vesipoolo ja se oli toisessa uimahallissa.

Linnunpesä

Ensimmäistä kertaa linnunpesässä.
Kävin katsomassa pariin otteeseen yleisurheilua, ylhäällä kuva ekasta kerrasta. Lähdin silloin hieman liian aikaisin, koska samana iltana radalla juostiin kaksi maailmanennätystä... Arvaatkaa harmittaako?

Olympiatuli
Viimeinen ilta
Viimeisenä iltana pääsin sitten katsomaan miesten keihäänheiton finaalia. Tämä oli ainoa, jota halusin oikeasti mennä katsomaan ja sainkin liput sitten Technogymin katsomoon. Harmi vain, että siellä oli iso lauma norjalaisia, joilla oli kisan loputtua paremmat fiilikset kuin mulla. :D

Mikäli mun Pekingin jutut kiinnostavat enemmän, niin niitä löytyy vanhasta blogista: Klikkaa tästä
Siellä siis enemmän kuvia ja jutut kirjoitettuna juuri silloin neljä vuotta sitten...

Olympialaiset olivat "Once in a lifetime"- kokemus ja toivon, että tämän kertaiset ohjaajat saavat Lontoon olympialaisista yhtä paljon irti kuin minä Pekingin. Suomalaisia ei taida olla tällä kertaa siellä, en tiedä onko kansainvälistä tiimiäkään kuten viimeksi. Mutta upealta kisakylä näyttää tälläkin kertaa, kun olen saanut vanhan pomon kuvia Facebookista katsella. Vähän käy kateeksi... Ehkä vielä joskus kun lapset ovat isoja... ;)

2 kommenttia:

  1. Vau, siehän oot ihan mahtavassa jutussa ollut mukana! :)

    VastaaPoista
  2. Todellakin vau! Ihan mielettömän upea kokemus on täytynyt olla. Vitsit, tosi jännää! :-))

    VastaaPoista

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)