keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Synnytyksestä palautuminen

Viikko synnytyksen jälkeen.
Tänään vauva on kymmenen päivää vanha. Monet ovat kommentoineet minun näyttävän niin pirteältä ja hyväkuntoiselta, etteivät usko minun synnyttäneeni vähän yli viikko sitten. Näytän miltä näytän, mutta kyllä raskaus ja synnytys tuntuvat vielä kropassa.

Mahakuva maanantailta näyttää sen nykyisen tilan. Vähän on vielä turvotusta jäljellä. Ylävatsa tuntuu "ontolta", kun lihakset eivät ole vielä palautuneet. Kestää hieman aikaa kunnes kaikki palautuu oikeille paikoilleen.

En ole vielä ehtinyt miettimään raskauden jälkeistä treenaamista kun ollaan oltu niin menossa koko ajan. Kävelemään pitäisi päästä, mutta kun ei olla niitä tuplarattaita hommattu, niin pitää miettiä miten lenkille lähdetään. Pikkuinen kantoliinaan ja Luukas rattaisiin?

Raskauskiloja kertyi viimeiseen neuvolaan mennessä 11,5 kiloa. Niistä on nyt lähtenyt 6,5 kiloa eli vielä olisi viisi kiloa extraa. Luukaksen jälkeen oma paino on ollut noin kolme kiloa enemmän kuin ennen raskauksia ja se on ollut ihan ok. Lähinnä siis siksi, kun en ole aktiivisesti treenannut niin kuin ennen. Mutta tästä nyt ei tosiaan tarvitsisi jäädä sitä kolmea kiloa extraa taas, vaan pyrin kyllä siihen, että nämä raskauskilot saadaan pois.

Olo on synnytyksen jälkeen ollut hyvä. Pientä väsymystä pukkaa silloin tällöin, mutta se taitaa olla normaalia. Mulla ei ole ollut vaikeuksia istua, kävellä, nostaa tai mitään sellaista. Haikailinkin sitä omaa kivutonta kroppaa ja voinkin sanoa sen olevan melkein sellainen tällä hetkellä. :)

Viime synnytyksen jälkeen ei asiat ollut ihan näin, joten nyt saan olla ihan tyytyväinen olotilaani. :)

Nyt suihkun kautta nukkumaan...

2 kommenttia:

  1. Tuntuu sinusta miltä tahansa niin mä kyllä ihan estoitta kadehdin sua ja sun kroppaa! :) (Ja odotan innolla, että pääsen tästä kummustani eroon. En taivu enää mihinkään suuntaan.)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipäs tätä nyt kannata kadehtia. :D Aikoinaan tein paljon töitä sen eteen, mutta äitiys muutti jotenkin asenteita (ja aikaa ei ole!) treenaamisen suhteen. Sitten viimeistään pitää ryhdistäytyä kun menee takaisin töihin, että jaksaa liikuttaa porukkaa. ;)

      Poista

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)