Toissapäivänä purin taas hieman stressiä leipomalla... Ei tullut kyllä mun suosikkia tästä, mutta ihan jees näin kertakokeiluna. Ja tulipas ensimmäistä kertaa kokeiltua marengin tekoa. Ja epäonnistuttua siinä. :D
Hyvältä se silti näytti ja maistui! |
10 annosta
POHJA
2 dl vehnäjauhoja
3 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
100 g voita tai leivontamargariinia
1 keltuainen
PUNAHERUKKAKIISSELI
7 dl (n. 400 g) punaherukoita
3/4 dl sokeria
1 dl vettä
3 keltuaista
4 rkl maissitärkkelystä (itse korvasin perunajauhoilla, suurinpiirtein sama määrä)
1 rkl voita
MARENKI
4 valkuaista
1 dl sokeria
1. Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi joukkoon pehmeä rasva. Lisää keltuainen ja sekoita tasaiseksi. Painele piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Kypsennä 200 asteessa n. 10 min.
2. Kuumenna kattilassa punaherukat, sokeri ja ½ dl vettä. Keitä herukoita muutaman minuutin ajan, jotta marjat rikkoontuvat. Nosta sivuun ja jäähdytä kädenlämpöiseksi.
3. Sekoita jäähtyneiden marjojen joukkoon loppuun veteen sekoitettu maissitärkkelys sekä keltuaiset. Kuumenna sekoittaen kiehuvaksi, kunnes kiisseli saostuu. Sekoita lopuksi voi. Levitä jäähtynyt kiisseli pohjan päälle.
4. Vaahdota valkuaiset ja lisää vatkaamisen aikana sokeri kolmessa erässä. Marenkivaahto on tarpeeksi kovaa, kun vaahto on sileää ja kulhon voi kääntää ylösalaisin. Levitä vaahto kiisselin päälle.
5. Paista torttua vielä 8-10 min. kunnes marenki on kauniin vaaleanruskea. Jäähdytä torttu ja tarjoa se samana päivänä.
Makeaa ja hapanta. |
Makoisaa perjantaita!
(Ohje hieman muokattu Yhteishyvä-lehden reseptistä.)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)