sunnuntai 5. elokuuta 2012

Yölliset äänet

Toissa yönä vauva valvotti mua kolme tuntia. Yön "hiljaisuudessa" en saanut unta, vaan kuuntelin kaikkia ääniä. Kuului ähinää ja puhinaa, itkua ja naurua, kuorsausta... Välillä jopa puhetta. Ja en, en ole tulossa hulluksi.

Vauva ähisi ja puhisi, välillä itkikin. Luukas puhui ja nauroi unissaan. Mika kuorsasi. Mikä äänistä sitten valvotti? Luukaksen ja Mikan ääniin olen tottunut ja tiedän, ettei niihin pidä reagoida. Tai no, Mika ei yleensä kuorsaa, niin siihen saatan puuttua silloin tällöin jos kuulen. Mutta vauva. Vaikka äänet olikin todella pieniä, niin en pystynyt millään nukkumaan.

Lopulta kuului vähän isompi paukahdus, jonka jälkeen helpotti. Vaipan vaihdon jälkeenkään ei vauvalle uni tullut, joten otin rinnan päälle nukkumaan mahalleen, niin uni tuli. Siinä sitten nukuttiin puolisen tuntia, ennen kuin Luukas herätti mut.

Tänäkin yönä otin vauvan suosiolla viereen tai rinnan päälle makaamaan, kun ähinä taas alkoi. Ja johan nukuttiin paremmin. Luukaksen kanssa suosittiin jo aika pienestä perhepetiä yhtenä vaihtoehtona, joten miksi ei sitten tämänkin vauvan kanssa? Pelkäsin, että kun meitä on sängyssä jo yleensä kolme, niin mitä jos Luukas sitten kierähtää vauvan päälle tai potkaisee tai huitoo? Nyt olen pitänyt poikani eri puolilla ja hyvin on sujunut. Nytkin nukutin päiväunille molemmat samassa sängyssä. Vauvan tosin siirsin kehtoon kun oli nukahtanut.

Nyt olisi sitten hetki "omaa aikaa", jonka käytän ruoan laittamiseen. Hirveä nälkä!

Minkälaisia ääniä teidän kotona kuulee öisin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)