tiistai 7. elokuuta 2012

Voileipäkakkua iltapalaksi

Eilinen iltapala
Saatiin lahjoituksena pari pakettia paahtoleipää. Ensin ajatuksena oli laittaa ne pakkaseen, mutta eilen illalla kun ruokaa piti alkaa laittaa, ei tehnyt mieli mitään lämmintä. Joten päätimme tehdä voileipäkakun. Kaupan kautta kotiin ja sitten värkkäämään.

Voileipäkakku
1 paketti paahtoleipää
maitoa kostuttamiseen
2 dl kuohukermaa
majoneesia oman maun mukaan

Täytteet, esim.:
Jauhelihaa
Kinkkua
Meetvurstia
Paprikaa
Kurkkua
Salaattia

Jos haluat, leikkaa leipien sisäreunat pois ja jätä reunat vain ulkosivulle. (Me oltiin laiskoja eikä otettu reunoja ollenkaan pois.) Kostuta maidolla, varsinkin reunoilta. Päällimmäiset leivät voit jättää kostuttamatta keskeltä kokonaan.

Vaahdota kerma ja lisää majoneesia oman maun mukaan.

Ensimmäisen leipäkerroksen päälle levitä hieman kerma-majoneesiseosta ja ensimmäiset täytteet. (Meillä oli kinkkua ja paprikaa.) Sitten laita seuraava leipäkerros päälle (kostutettu). Toista sama kuin ekassa kerroksessa. (Meillä oli jauhelihaa ja kurkkua.) Seuraava leipäkerros on sitten päällimmäisin kerros. Koristele oman mielen mukaan.

Meillä tuli tämmöinen tosi pikaversio koristelun kannalta, mutta mitäs siitä kun vain me ollaan syömässä. :D Tällekin päivälle jäi sekä aamupalaksi että lounaaksi tästä, joten ihan riittoisaa oli. ;)

PS: Tiedän, että päivittelen nyt todella laiskasti, mutta Mikan loma ja vauva/Luukas vievät aikaa niin etten koneella ehdi olemaan. Mika palaa kolmen viikon päästä töihin, niin sitten varmaan tulee päiviteltyä enemmän.

Ja niin... Tervetuloa uudet lukijat! On niin kiva huomata kun joku on liittynyt lukijaksi, joten anonyymit, piristäkää päivääni! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)