keskiviikko 29. elokuuta 2012

Venetsialaiset 2012

Viime viikonloppuna vietettiin venetsialaisia, eli huvilakauden päättäjäisiä. Pääasiassahan tätä juhlitaan rannikolla, mutta reissussa olessamme huomasin että myös muualla on alettu juhlimaan tätä tulen ja veden juhlaa. :) Kokkola on rakentanut sen ympärille festarin ja he yrittivät saada yksinoikeuden venetsialaiset - nimelle. Pietarsaari on kuitenkin yksi ensimmäisistä paikoista, jossa tätä on juhlittu, joten nimen yksinoikeus ei onnistunut. Termi on kuitenkin niin vakiintunut käyttöön koko rannikolla.
 
Me vietimme aika perinteisen venetsialaisen. Tai siis meille perinteisen. Vuosituhannen alussa aloin käydä juhlimassa venetsialaisia ystäväni mökillä. Siellä sitten neljä vuotta sitten tapasin ystäväni serkun ja loppu onkin sitten meidän yhteistä historiaa. :)
 
Mikan isä asuu toisella puolella, joten he tulivat paikalle veneellä.

Täällä kilpaillaan kellä on eniten soihtuja.
Venetsialaisista on tullut vuosien saatossa yksi minulle tärkeimmistä "juhlista". Siihen kun ei liity mitään lahjojen hankkimisia eikä mitään ruoka-, koristelu- tai siivousstressiä. Vain mukavaa yhdessä oloa kavereiden/sukulaisten/perheen kesken. Vähän grillattavaa, raketteja ja soihtuja tai kynttilöitä. Täydellistä. :)

Niin kaunista.


Pojukin jaksoi olla mukana.
Kun Luukas vihdoin väsähti (n. klo 23), siirryimme toiselle puolelle Mikan isän mökille. Pihaan oli parkkeerattu asuntovaunu ja oltiin siellä vielä yksi yö. Luukas nukahti nopeasti ja me Mikan kanssa siirryimme pihalle grillaamaan. :D

Asuntovaunukin sai omat lyhtynsä.

Kaikenlaisia kammotuksia sitä tulee vastaan kun yöllä grillaa.
Näin me jätimme hyvästit kesälle. Toivottavasti edessä on ihana ja kaunis syksy. :)

1 kommentti:

  1. Tunnelmallisia kuvia. Tämä venetsialaisten vietto on minulle Pohjois-Pohjanmaalaiselle aivan uusi kulttuuri ja yllätyin siitä kuinka suuri juhla se on täällä. Kiva perinne!

    VastaaPoista

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)