sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Kotiäidin näköinen

Anu Saagim totesi mediassa taannoin, että suomalainen äiti on ruma ja hoitamaton. (Iltalehden jutun voit lukea täältä.) Iltalehden lukijat tuntuvat olevan samaa mieltä Anun kanssa, koska kyselyn mukaan yli 70 % mielestä suomalaisten äitien pitäisi pitää parempaa huolta ulkonäöstään.

Aivan on kotiäidin näköinen.
Myönnän. Olen saattanut äitiysvuosinani hieman laiminlyödä omaa ulkonäköäni. Kampaajalla käyn harvoin, mutta niin tein myös ennen lapsia. Aiemmin kävin kosmetologilla ehkä n. kerran vuodessa. Nyt en enää sitäkään. Ennen meikkasin ja lakkasin kynsiäni, nykyään harvemmin. Vaatteet pitää olla mukavat ja käytännölliset.

Jos musta katsoo esimerkin, niin suomalainen "tyypillinen" kotiäiti näyttää seuraavanlaiselta: Hiukset kiinni käytännön syistä. Ei kynsilakkaa, koska sen kuivumiseen ei ole aikaa. Ei meikkiä, kun ei vaan jaksa. Vaatteina verkkarit/farkut ja imetykseen sopivat paidat.

Mutta onko suomalainen äiti ruma? Minun mielestäni ei, koska ei se pynttäytyminen saa ketään kauniimmaksi. Luonnontilassa oleva saattaa usein olla paljon paremman näköinen kuin viimeiseen asti tällätty. Ehkä se hoitamaton sitten kuvaa äitejä enemmän. Rahat ja aika halutaan satsata ennemmin lapsiin kuin itseensä.

En mä ainakaan usko lapsieni olevan yhtään sen onnellisempia, jos kävisin kampaajalla useammin tai meikkaisin päivittäin. Mutta, jos se tekee ÄIDISTÄ onnellisen, niin sitä kautta lapset voivat saada osansa tästä onnellisuudesta.

Ja kun seuraan monia äitiblogeja, siellä riittää paljon niitä, jotka jaksavat, haluavat ja viitsivät laittautua ja olla siistin näköisiä. Joka päivä, arjessakin. Ja sekin on okei. Niitä mä seuraan ihaillen ja joskus inspiraatiota saaden. :)

Kyllä tulee taas sekin aika kun palaan töihin. Mutta kuntosalilla työskentelyyn ei sovi hirveä pynttäys, vaan enemmänkin raikkaus. Mutta se on sen ajan murhe. Silloin mulla ei ehkä ole enää ruokaa hiuksissa, räkää paidassa tai puklua housuilla.

Nyt aion keskittyä lapsiin, olkoonkin he sitten jonkun Anu Saagimin mielestä "pyhiä lehmiä."

PS: Tuo "näköinen" liitetään nykyään joka paikkaan. Seepran näköinen, kukan näköinen, vauvan näköinen... Eli termi tällä kertaa by Luukas. :)

PPS: Meillä ollaan taas kipeinä. Minä ja pojat. Yö nukuttiin pätkissä ja päivä menee koomaillessa. Tervetuloa kotiäidin arkeen. :)

2 kommenttia:

  1. On se kyllä raha kysymyskin... Mielellään sitä kävis useammin kosmetologilla, kampaajalla, ostas nättejä vaatteita tms. mut ei ole aikaa eikä rahaa. Panostan kanssa mielummin lapsen vaatetukseen, että hänellä on hyvä olla ja tingin omasta. Kivahan se ois näyttää freshiltä, huolitetlta, siistiltä... :)

    VastaaPoista
  2. Miksipä turhaan sitä pelkästään kotona ollessa pitäis pynttäytyä. Kun nyt tukan harjaa ja sutaisee kiinni, niin riittää itselle. Kahta ihanampaa sitten oikein pynttäytyä, kun on syy ja mahdollisuus! :)

    VastaaPoista

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)