sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Lapsi ja kosketusnäyttö

Ginger
Tablet ja älypuhelin. Miten kosketusnäyttö voi olla kaksivuotiaalle niin helppo käyttää? Latasin ensin puhelimeeni "Talking Ginger" pelin, josta Luukas oli ihan innoissaan. Jopa niin, etten saanut itse enää käyttää puhelinta. Ennen kuin lupasin ladata sen myös tabletille. Joten siinä se nyt on. Kahtena iltana se on ottanut aikaa, kun Luukas harjaa hampaita. Sitä käytetään suihkussa, kuivataan ja sen kanssa keskustellaan.

Ainakin todella hauskaa ajanvietettä pojalle. :)


Puhelimeen en muita pelejä ole Luukakselle ladannut, youtube saa toimia viihdykkeenä, jos sitä joskus tarvitsee. Mutta tabletille voisin kyllä ladata enemmänkin pelejä. Kun vain tietäisin mitä? Meillä on ollut pelattavana "Lego Duplo"-peli, joka on ihan hauska, mutta se on pelattu läpi jo niin monta kertaa.

Saako teillä lapset pelata kosketusnäytöillä? Onnistuuko helposti? Suositelkaa Google Playsta ladattavia pelejä, jos olette löytäneet jotain kivaa. :)

4 kommenttia:

 1. Aada pelailee miehen iPhonella kans jotain vastaavaa kissapeliä eri muodoissa ja jotain muita pelejä. Youtubesta katellaan myös jotain :) Vuoden vanhana tuo osasi jo avata sormella liu´uttaen iPhonen :)

  VastaaPoista
 2. Hammashoitajana kiinnitin huomiota "ottanut aikaa kun Luukas harjaa hampaita". Toivottavasti et oikeasti anna 2-vuotiaan itse huolehtia hammaspesustaan. Lapsi on kypsä huolehtimaan tästä itse, kun osaa kohtuullisesti kaunokirjoituksen, eli n. 9-11-vuotiaana. Tarkadtuksissa kyllähuomaa, mitkä vanhemmat ovat suosituksista pitäneet kiinni. Melkoisia sottasuitakin kun valitettavan usein näkee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis joo, minä harjaan kyllä. :-) Luukaksella on vaan yleensä niin kiire pois hampaiden pesusta, että tuo on ollut hyvä lisä, kun se ottaa aikaa. Aikuisillekin olisi hyvä muistutus. ;-)

   Poista
 3. Joo, meilläkin poju pelaa mun kännykällä ja mummon tabletilla. Pelailu taisi alkaa vihaisista linnuista ja nykyään lähinnä räplää kaikenlaisia pelejä mitä olen kännykkääni ladannut, vaikka se ei siis niitä oikeasti osaa pelata. Kunhan jotain tapahtuu ja kuuluu kivoja ääniä, niin on oltu tähän saakka ihan tyytyväisiä. :)

  VastaaPoista

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)