keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Nautitaan kesästä!

Mulla on ollut monta vuotta jo ongelmana, etten oikein osaa nauttia kesästä. Siis siinä mielessä, kun monet muut. Nuorempana otin paljon aurinkoa ja olin mielelläni rannalla. Uimassakin piti käydä monta kertaa kesässä. Nyt vanhempana ulkona oleminen on vähentynyt, eikä siinä oikein ole auttanut, että olen jo toista kesää raskaana. Viime kesänä mulla oli sitten kävelemään opetteleva pikkuinen mukana. 

Haluaisin joskus sellaisen oman hetken pihalla, aurinkotuolissa jonkun kylmän juoman kanssa, että saisin vain olla. Sellaista ei nykyään ole, kun useinmiten on yksi vahdittava tai sitten tällä hetkellä tulee liian kuuma. Eikä se taida tästä helpottuakaan.

Luukas ainakin nauttii!
Mutta pahinta meillä on hyttyset. Meidän piha on ihan täynnä niitä eikä ilman hyttysmyrkkyä kauan pihalla viitsi oleilla. Siksi onkin kiva välillä olla vanhempien luona keskustassa, jossa hyttysiä ei ole nimeksikään verrattuna meihin. Luukaksenkin lempisana tuntuu olevan tällä hetkellä "hyttynen". Ja se tulee ihan oikein sanottuna vielä! :)

Mutta kyllä mä nautin lämpimistä ilmoista, valoisista öistä ja vapaammasta liikkumisesta. Pitää vain opetella millainen kesä lapsiperheellä on. Omasta lapsuudesta mieleen ovat jääneet joka kesäiset huvipuistoreissut (edellisenä kesänä jo valittiin seuraavan vuoden kohde) ja rannalla oleminen.

Kesällä syöminen ja juominenkin on vapaampaa kuin talvella. Ei ole rutiineita edes arkena, vaan syödään vähän silloin tällöin ja mitä sattuu. Jäätelö keskellä päivää piristää kummasti. Janojuomaksi tulee valittua usein mehua tai kivennäisvesiä ja maitoa menee vähemmän. Grillaaminen ja helpot ruoat ovat avainsanoja kesäruoassa.

Millainen on teidän kesäpäivien arki? Tuleeko ulkoiltua enemmän ja oltua vähän höllempi rutiinien kanssa?

Eihän se siis haittaa, että poitsu menee nukkumaan vasta melkein kymmenen pintaan ja itsekin kukkuu yli puoleen yöhön? Vaikka siis herätys olisi ihan normaaliin tapaan kuuden-seitsemän välillä? Syksyllä ehtii sitten nukkua.

Nautitaan kesästä, eikös? (Minäkin yritän unohtaa ne hyttyset ja olla oikeasti enemmän pihalla...)

3 kommenttia:

 1. Mua vähän harmittaa meidän kesä lasten kanssa Helsingissä ja vielä kerrostalossa. Toki miedänkin taloyhtiössä on pihaa, keinuja ja sen sellaista, mutta ihan eri juttu se on kuin maalla tai edes omakotitalossa. Mä en voi henk. koht rentoutua ja nauttia tuossa taloyhtiön pihalla. Mun työ on vahtia lapsia ja tarvittaessa viihdyttää heitä (tulkaas nyt äidin kanssa tekemään hiekkakakkuja...). Mä NIIN odotan että päästäisiin muttamaan uuteen kotiimem maalle niin siellä saisivat lapset ihan itse keksiä tekemistä (tutkia luonnon ihmeitä) eikä vahdittavaa ole niin kuin kaupunkipihalla.

  Mutta se mitä kirjoitit ruoasta niin pätee meilläkin. Kesällä sitä ottaa ruoanlaiton jotenkin rennommin! Se on kivaa! :)

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa tutulta! :) Olin viime kesänä, hellekesänä, raskaana ja päätin etten ikinä enää ole toiste! ;) Mistäpäs sen voi ennustaa, mutta tänä kesänä olen kyllä ollut hieman katkera miten viileää tähän saakka on ollut. Raskaanaollessa voi toki tämäkin tuntua tuskalliselta. Meilläkin on uuden opettelua, kun lapsen ensimmäinen kesä ja ei enää voi tehdä niin paljon omia juttuja kuin ennen. Hyttysiä on täälläkin tuhottomasti ja niitä saa metsästää pojasta tolkuttomasti, kun ei toinen ymmärrä vielä huitoa. Sen jälkeen, kun meille tuli koiria, ei kesät ole olleet enää ykkössuosikkejani. Pidän enemmänkin syksystä, kun ilmat hieman viilenevät ja koirillakin on helpompi olla :).

  VastaaPoista
 3. Itse olen samanlainen, että en osaa ottaa kaikkea kesästä irti. Paljon ollaan nyt oltu ulkona ja menty kanssa myöhään nukkumaan. Rutiinit hieman lipsuneet täälläkin.

  Nyt on kyllä viileä kesä :(

  VastaaPoista

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)