torstai 12. heinäkuuta 2012

Peruskirppis vai nettikirppis?

Sateisina päivinä on kiva lähteä kiertelemään kirppiksiä. Pietarsaaresta kirppiksiä löytyy muutama, joissa vain parissa käyn säännöllisesti. Nyt on avannut uusi kirppis, jossa on tullut käytyä pari kertaa. 

Tykkään siis peruskirppiksistä. On kiva kävellä ja bongailla tavaroita pöydiltä. Eniten ilahduttavat siistit pöydät, jossa myydään kohtuuhintaisia lastenvaatteita. Tänään antaisin tosi ison plussan sille, joka oli laittanut pöydälle lastenvaatteita 1€/kpl siisteissä pinoissaan. Lappu ilmoitti vielä, että tosiaan kaikki pöydällä oli euron. Pöydän alla oli sitten Ikean kassi, jossa oli lisäksi lastenvaatteita 0,50€/kpl. Oli kiva katsoa, kun tiesi hinnat jo ennakkoon.

Nämä eurolla/kpl.
Torikirppikset ovat myös ihan ok, mutta harvemmin tulee niistä ostettua mitään isompaa satsia. Siinä ongelmana on usein, että hintoja ei tuotteissa ole ja kun monta ihmistä katsoo samaan aikaan, niin kysyminen jää. Ja sitten jos kysyy, usein tulee tinkimistilanteita, joista en hirveästi välitä.

Vauvalle käyttämätön(?) body 0.50€ ja 2010 äippäpakkauksen kestovaippa 2€. 
Facebook-kirppikset ja muut nettikirppikset ovat tulleet kyllä tutuiksi. Jotain olen myynyt itsekin, mutta mitään en ole ostanut. Tässä mun mielestä ongelmana on tavaran kunnon tsekkaaminen ja perille toimitus. Itse vein pari myytyä tuotetta henkilökohtaisesti ja pari postitin. Siinä on sitten postimaksulisät vastaanottajalle. Ja maksun saaminen tilille vaatii odottelua.

Paita 2€ ja housut 1€.
Mulla olisi nyt kolme laatikkoa äidin luona kirppistavaraa. Kotoa saisi varmaan saman verran. En kuitenkaan haluaisi alkaa kaikkea kuvaamaan erikseen ja latailemaan niitä nettiin. Mulla ei ole oikein aikaa nyt muutenkaan pakkailla/postittaa/viedä jne... Joten uskoakseni pöydän vuokraaminen on melkein ainoa hyvä ratkaisu. Sitäkin joudun odottelemaan siihen, että vauva on syntynyt.

Toimiva soitin, 12 €.
Nyt olen tosiaan ostellut aika paljon lastenvaatteita kirppiksiltä. Jotain leluja ja kirjoja myös. Tämän soittimen löysimme ekalta kirpparilta ja Luukas sitä soitteli (ja lauloi samalla) niin että koko kirppis raikui. Ei kuitenkaan ostettu sitä vielä, mutta myöhemmin alkoi harmittaa ja kävimme hakemaan sen pojalle sitten. Hyvässä kunnossa, toimiva ja muutenkin moitteeton. Siksi hinta ei ollut niin paha. :)

Eli arvatkaa mitä täällä on tehty koko ilta?
Mistä te tykkäätte? Onko nettikirppiksillä shoppailu ihan yhtä vaivatonta teidän mielestänne kuin tavalliset kirppikset? Entäs myynti sitten?

Itse olen harkinnut "isompien ja kalliimpien" tavaroiden myymistä netissä, mutta sitten muut ajattelin kyllä vielä pöytäkirppikselle. Toivon vain, että saisin sen verran myytyä, että vuokrat saisi ainakin maksettua. :)

Entäs muuten, löytyykö kirppiksiltä hyvää tavaraa vai haluatko mieluummin ostaa kaupasta priimaa?

6 kommenttia:

 1. En viihdy kummallakaan kirppiksellä mutta ostamiseen ennemmin tavallinen kirppis, jos valita pitää. Joskus jos jotain myymme, käytämme tori.fi-palvelua.

  Ja syy siihen, etten tykkää kirppiksillä pyöriä, on se, että kaiken roinan keskeltä on vaikea löytää tarvitsemaansa. Enkä mä halua käyttää puolta päivää koluamalla pöytiä, joilla myydään Yves-sedän ilmaislahjoja vitosella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä taas tykkään käydä katselemassa pöytiä, mutta harmittaa kyllä kuinka paljon ilmaiskrääsää myydään kalliilla. Ja sitten tavaran kunto on vähän mitä sattuu... Mutta lastenvaatteissa on ainakin ihan hyvä taso täällä seudulla. :)

   Poista
 2. hei mihin Jeppikseen on avattu uus kirppis? :) on menny multa kokonaan ohi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rautatiekadulle, sinne samaan paikkaan, jossa on ollut Kontti ja Muksukirppis. :)

   Poista
  2. jahaa, kiitti tiedosta! pitääki käydä vloppuna kattelemassa sitten :) sulla on muute tosi kiva blogi, iha vasta pari päivää sitte löysin tän. ja kesti hetki tajuta että oot samasta kaupungista :D

   Poista

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)