maanantai 9. syyskuuta 2013

Kebabkastike

Ruokakokeilu #18
Kebabkastike
400 g kebablihaa (pakaste, KorvGöran)
1 sipuli
½ paprikaa
1 ps viherpippurikastikeaineksia (esim. Knorr)
3 dl maitoa
1 rkl tomaattipyreetä
(jalapenoa)

1. Kuori ja viipaloi sipuli. Kuutioi paprika.
2. Kuumenna pannu ja paista (lähinnä siis kuumenna, jos liha on kypsää) kebabliha. Lisää joukkoon sipuli ja paprika, pyörittele niitä pannulla niin että pehmenevät.
3. Sekoita erikseen maito ja kastikeainekset. Lisää kebablihan joukkoon ja anna kiehua noin parin minuutin ajan.
4. Mausta tomaattipyreellä ja halutessasi lisää tulisuutta, niin jalapenolla.
5. Tarjoa riisin kanssa.

-----------

Tänään meidän arkiruoaksi päätyi pakkasessa ollut kebabliha, josta sitten tein tällaisen kastikkeen mukaillen hieman Knorrin omaa reseptiä, joka jostain laatikosta löytyi. Oli todella helppo ja nopea tehdä ja tästä kun otti lihaa sivuun ennen kastikkeen tekoa, niin lapsetkin söivät hyvällä ruokahalulla.

Vähän jäljessä olen näissä arkiruokakokkailuissani, mutta jospa sitä nyt pääsisi sitten vauhtiin kun arki alkoi taas. :)

Pitkästä aikaa oli kiva syödä ihan kunnolla mausteista ruokaa, mä kun olen vähän epäröinyt syödä mitään kovin maustettua kun käsien ihottuma on siihen reagoinut. Lääkäri neuvoi, että ei se syöminen mitään, mutta hanskat käteen jos ruokaan/mausteisiin koskee käsin. Aikamoinen helpotus oli ettei mitään ruoka-allergiaa löytynyt. :)

Mukavaa viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)