lauantai 21. syyskuuta 2013

Suuria suunnitelmia

Kesän loppu
Tänään on ollut touhukas päivä. Aamulla mentiin mummulaan, jossa lapset sitten saivat olla hoidossa, noh, oikeastaan koko päivän. Itse sukkuloin salin-kodin-kaupan ja Kokkolan välillä. Mummu ja lapset olivat kyllä mukana Kokkolassa, mutta sielläkin ehdin vain käydä tädin ovella kääntymässä kun sinne jäivät.

Aamulla tein monisteita ja karttoja iltapäivän geokätköilyä varten. En voi olla edelleenkään hehkuttamatta kuinka mahtavaa työtä tuo on! Upea ProAgrian-ryhmä, jotka innostuivat ja ottivat lajin heti omakseen. Sain kävellä itse parin tunnin lenkin ja itsekin sain kaksi uutta kätköä löydettyä.

Illalla kävin salilla töissä ja sitten vielä kaupassa. Mikan kävin heittämässä illanviettoon työkaverilleen ja hain pojat kotiin. Johanneksen mentyä nukkumaan katsottiin Luukaksen kanssa leffaa ja herkuteltiin juustonaksuilla. Leffan jälkeen kerroin hänelle itse keksityn tarinan mistä Muumipappa oli saanut hattunsa ja mistä Muumimamma käsilaukkunsa.

Ja kun Luukas oli nukahtanut, niin oli suurien suunnitelmien toteutuksen aika.

Venetsialaisina elokuun lopussa.
Mutta niinhän siinä taas kävi. Suuret suunnitelmat kariutui kun heräsin puoli yksitoista Luukaksen sängystä. Mietin hetken, että menen suoraan nukkumaan itsekin, mutta halusin silti tehdä edes jotain "perjantai-illan oma aika" - suunnitelmastani. Katsoin boksilta Hells Kichen Suomen - aloitusjakson ja söin sitten eilistä pannukakkua kun juustonaksut eivät oikein enää uponneet.

Senkin jälkeen harkitsin nukkumaan menoa, mutta otinkin koneen tähän sänkyyn ja aloin sittenkin kirjoittaa tätä.


Tarkoituksena oli tänään kirjoittaa useampi postaus, varsinkin noita reissujuttuja olisi kiva laitella. Mutta nyt luultavasti tämä selittelyjuttu on ainoa mihin tänään pystyn.

Harmittaa hirveästi, että blogi on jäänyt tällä hetkellä hieman taka-alalle. On töitä, kotihommia, lapset ja puoliso. Liikkumaankin pitäisi ehtiä. Olenkin huomannut, että moni bloggaaja lopettaa bloginsa, kun sille ei vaan enää löydy tarpeeksi aikaa.

Itse en ole lopettamassa, koska blogi on itselleni ainakin hyvin pitkälle päiväkirjan korvike. Ei päiväkirjaakaan heitetä roskiin vain siksi, että joskus ei vain ole mitään kirjoitettavaa. Niin kauan kuin bloggaaminen on vain harrastus, se elää sen mukaan miten muun elämän ohella on aikaa.

Vaikka harrastus on rakas ja sille haluaa löytää aikaa, niin ei se välttämättä ole pahaksi vähän hengähtää. Jos ainoa aika päivittää blogia on yöllä, niin joskus sitä haluaa käyttää sen nukkumiseenkin, että huomenna taas jaksaisi hoitaa rutiinit, työt jne. ja ehkä myös sitten löytää sitä aikaa paneutua kirjoittamiseen ja kuvien laittamiseen.

Suuria suunnitelmia. Pään sisäisiä listoja ja mielikuvakarttoja. Mihin minä haluan ja missä olen nyt. Kalenterin suunnittelua ja rutiinin omaisia aamupaloja. Unohtuneita ostoksia ja ruokahaaveita. Piirtelen käsitystä elämästä ja tulevaisuudesta. Elän tässä hetkessä ja nautin. Huomiseksi on taas suuria suunnitelmia.

Hyvää yötä. Mikakin tuli jo kotiin. :)

4 kommenttia:

 1. Heippa!

  Törmäsin blogiisi ja ilmoittaudun heti uudeksi lukijaksi! Samanmoisia harrastuksia löytyy meiltäkin.

  Meidän perheen touhuja löytyy täältä http://peikkopajassatouhutaan.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Tervetuloa mukaan! Käynpäs vilkaisemassa sun blogiasi ennen kuin nuorimmainen herää päiväunilta... :)

   Poista
 2. Moni ottaa blogin liian tosissaan... Mäkin päivittelen kun jotain juttua on tai kun ehdin. Mukavaa syksyä sinne! Mitähän suunnitelmia oikein siellä on? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on. Blogi nyt kuitenkin on suurimmalle osalle vain harrastus. Mutta kyllähän sitä lähes jokainen bloggaaja toivoo, että saisi jotain lisäansioita blogin ansiota. Harmi vain, että ehkä noin yksi sadasta nousee vähän laajemman yleisön tietoisuuteen ja sitä kautta saa jotain ansiota kirjoittamisesta.

   Suurista suunnitelmista ehkä sitten lisää kun saadaan ne vähän eteenpäin. Siihen liittyy töitä ja opiskelua. :)

   Mukavaa syksyä myös teille!

   Poista

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)