tiistai 24. syyskuuta 2013

Reissussa: Pudasjärvi


Meidän kesälomareissullamme Pudasjärvi oli vain yhden yön pysähdyspaikka, mutta mielestäni se oli silti yksi reissun kohokohdista.

Ajoimme Kuopiosta siis pohjoiseen päin ja pysähdyimme yöksi Pudasjärvelle Jyrkkäkosken leirintäalueelle. Alueella ei ollut enää siinä vaiheessa paljon porukkaa, joten saimme vapaasti valita asuntovaunullemme paikan.

Kun olimme asettuneet paikoilleen pistimme grillikatokseen nuotion, puut löytyivät ihan katoksen vierestä. Grillasimme makkaraa ja söimme lasten leikkiessä siinä ympärillä.

Saunarakennus
Illaksi olimme varanneet meille saunan. Kyllähän norjalaisten piti päästä saunaan viimeisenä iltana Suomen puolella. ;) Käytiin koko porukka saunassa, lapset myös, ja kävimme vielä uimassakin. Se on luksusta kun suoraan saunasta voi mennä uimaan. Oli todella hieno saunarakennus ja kokemuksena todella kiva. :)


Leirintäalue oli todella hyvin suunniteltu lapsia varten. Löytyi vaikka minkälaisia juttuja millä leikkiä. Oli kotia, hiekkalaatikko, keinuja jne... Alue oli todella rauhallinen, ainakin tuohon aikaa vuodesta, joten lapset saivat leikkiä laajemmalla alueella keskenään. (Olihan siinä se koski vieressä, mutta rantaan ei kenelläkään lapsista ollut asiaa yksin, joten kyllä heitä vahdittiin. ;)


Suurimmaksi hitiksi lapsille kuitenkin nousivat alpakat. Niitä oli siellä muutama ja olivat kyllä suloisia! Oli siellä myös aasi ja ponikin, mutta pehmeät alpakat saivat kyllä lapsilta yhden jos toisenkin rapsutuksen.


Kävimme aamulla vielä ennen lähtöä moikkaamassa eläimiä ja haettiin me yksi kätkökin, joka lähialueella oli. :)


Tämä oli oikein mukava etappi ennen kuin siirryimme Ruotsin puolelle. Siitä lisää sitten seuraavassa matkajutussa.

Täältä löydät vielä tuon Jyrkkäkoski Campingin nettisivut.

1 kommentti:

  1. Ruovedellä on myös oikein kiva leirintäalue. Siellä myös paljon eläimiä ja mukava leikkipaikka.

    VastaaPoista

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)