lauantai 28. syyskuuta 2013

Synttäripäivä

Viime yön valvomisen jälkeen aamu alkoi hieman tahmeasti kun molemmat lapset päättivät herätä seitsemältä. Mutta ankean aamun jälkeen mulla onkin ollut mitä parhain syntymäpäivä. <3 

Pojat lauloivat (tai Johannes lähinnä tanssi) mulle aamulla, ennen kuin lähdettiin vanhempieni luokse poikien kanssa. Mika lähti töihin, mutta sovittiin että mentäisiin lounaalla jonnekin syömään ihan kahdestaan.

Mika oli varannut pöydän kahdeksitoista, mutta ei kertonut minne. Yllätys oli oikein positiivinen, kun menimme lounasravintolaan, jossa en koskaan ollut käynyt.

Alkupalat
Alkuruokana oli mustajuurikeittoa, jauheliha-kanttarellipiirakkaa, nachoja hummuksella, väinämöisen palttoonappeja tuorejuusto-omenachutney-päällisellä ja mahtavaa salaattia, jossa oli ituja, kukkakaalia, retiisiä jne...

Pääruoka
Pääruokavaihtoehtoja oli kaksi. Kalaa noutopöydästä ja lihaa keittiöstä. Otimme molemmat BBQ kylkeä ranskalaisten kera. Annos oli koottu todella kauniisti ja maku oli todella hyvä. Tarjoilija kertoi, että liha oli ollut uunissa eilisestä asti. Liha olikin todella mureaa ja rasva antoi siihen hyvän maun. Rasvan sai kyllä helposti otettua siitä pois, mikäli siitä ei välittänyt. :)


Ranskalaiset oli tuollasia ihan pieniä perunasuikaleita, jotka tarjoiltiin meille erillisessä korissa.

Hintaa lounaalla oli 9,90 € ja laatu oli priimaa. Mikäs paikka tämä sitten on? Pietarsaaren ammattikoulun kokkiopiskelijoiden pitämä lounasravintola Yrkeskocken. :) Suosittelen ehdottomasti, mikäli maittavaa lounasta kaupungista etsii.


Onneksi ei Mikan kanssa tilattu jälkiruokaa, vaikkakin se kuulosti hyvältä. Äitini oli leiponut minulle syntymäpäiväkakun, jossa oli täytteenä vadelmia ja suklaata. Luukas auttoi sitten mummua koristelemaan kakun ranskanpastilleilla. :)

Illan leffa
Olimme jo ajatelleet kun näimme "Lentsikat"-leffan mainoksen, että tuon voisi käydä katsomassa Luukaksen kanssa. Luukas ei ollut aikaisemmin käynyt elokuvissa, joten nyt oli sopiva tilaisuus käydä jotain katsomassa.

Valittiin Lentsikoiden 2D-versio, koska uskoisin 3D:n olevan turhan jännä kokemus niin pienelle pojalle.

Jännää on...
Leffaa oli aika vähän porukkaa katsomassa, koska ensi-iltaan tuli nyt myös ruotsinkielinen versio ja sitten lisäksi molemmilla kielillä 3D. Mutta se sopi meille oikein hyvin. :) Leffaan evääksi tietenkin popcorneja, kuinkas muutenkaan.

Luukas jaksoi mielestäni aika hyvin, vaikkakin pientä levottomuutta alkoi puolen tunnin jälkeen tulla. Ainoa oikeasti pelottava juttu oli alun mainosten "Walking with the dinosaurs" traileri ja "sulje kännykkäsi"-mainos.

Minun mielestäni leffa oli todella hyvä ja veti vertoja Autoille. Suosittelen kyllä kaikille Autot - leffan faneille. :)

Illaksi jäi vähän naposteltavaa...

Kiitoksia Norjaan!
Kotiin tullessa illalla Johannes jo nukkui ja muutkin nukahtivat aika nopeasti. Kävin hakemassa postin ja siellä olikin tullut kaksi korttia ja paketti. Paketti oli Norjasta ja sisälsi oikein mukavan lahjan. :)

Vaikka ei niitä lahjoja enää vanhemmiten niin kaipaa, niin onhan ne kivoja. Tänä vuonna sain mm. kolme puuttuvaa muumimukia. Siskollani on minulle synttäriyllätys, jonka käyn lunastamassa sunnuntaina Vaasassa. :)

Uusi lyhty pääsi muiden joukkoon.
Huomenna sitten kahvitellaan kera perheenjäsenten ja ystävien. Sitä varten mulla on tässä yön tunteina vielä tekeillä Cake popseja eli kakkutikkareita. Niistä lisää sitten erikseen. :)

Ja Mikalta sain kukkia, tietenkin. :)
Tämä päivä sai kyllä taas kiittämään siitä kuinka ihana perhe ja ihania ystäviä minulla on. Jokainen päivä on parempi, kun saan pitää sellaisia ihmisiä ympärilläni. <3

Ja kuinkas paljon niitä vuosia tulikaan sitten täytettyä? 28. Parin vuoden päästä sitten taitaa iskeä se kolmenkympinkriisi. ;)

Oikein ihanaa viikonloppua!

4 kommenttia:

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)