lauantai 20. huhtikuuta 2013

Kaali-jauhelihapaistos

Ruokakokeilu #13
Tänään pääsi kokeiluun kaali-jauhelihapaistos, jota mainostettiin nopeaksi ruoaksi. No, jos tekijällä ei ole kahta lasta roikkumassa lahkeista, niin ehkä se sitten sujuu nopeasti. Meinasi vähän hermo mennä kun piti suikaloida kaalia ja silputa sipulia vauva sylissä... Mutta kaiken sain kasaan ja mahat tulivat täyteen. :)

Kaali-jauhelihapaistos
n. 500 g keräkaalia
400 g paistijauhelihaa
1 keskikokoinen sipuli
250 g tomaattisosetta
2 rkl tomaattipyreetä
1 dl vettä
2 tl suolaa
2 tl yrttisekoitusta (esim. provencen yrtit)
1 tl pippurirouhetta

Hienonna kaali pieniksi suikaleiksi. Ruskista jauheliha ja lisää joukkoon sipuli. Paista hetken aikaa ja siirrä sitten kattilaan. Lisää kattilaan kaali, tomaattisose, tomaattipyree ja vesi. Sekoita. Lisää joukkoon mausteet ja anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä n. 10 minuuttia. Tarjoile riisin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)