1 valmis piirakkapohja
Täyte:
2 dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria
½ dl hienoa sokeria
25 g margariinia
200 g Philadelphia - sulatejuustoa (maustamaton)
4 pientä päärynää
Laita uuni lämpenemään n. 200 asteeseen. Painele sulanut piirakkapohja ohueksi kerrokseksi vuoan pohjalle ja reunoille.
Pilko päärynät valmiiksi pieniksi kuutioiksi.
Laita kattilaan kuohukerma ja sokerit. Keitä hiljalleen n. 15 minuuttia, kunnes seos on tarpeeksi sakeaa ja tasaista. Lisää margariini, anna sulaa ja sekoita.
Lisää joukkoon sulatejuusto ja sekoittele niin kauan, että seos on tasaista.
Kaada seos piirakkapohjan päälle ja tasoita. Lisää päälle päärynät tasaisesti.
Paista uunissa n. 20-30 minuuttia, kunnes pohja on tarpeeksi paistunut. Tsekkaa esim. hammastikulla. Täyte on tässä vaiheessa vielä pehmeää.
Jäähdytä piirakka ja pistä jääkaappiin. Parasta tämä on seuraavana päivänä maidon kera. :)
--------------------------------------------------------
Tämä oli tämmöinen päähänpisto, joka syntyi muutamasta pehmenneestä päärynästä.
Mutta hyväähän tuo oli ja makeaa. Ei tarvitse isoa palaa ottaa, että makeannälkä on tyydytetty. Joskus vähän tällaistakin herkkua. ;)
Herkunkuuloinen resepti! Tarttee varmasti joskus kokeilla. Joskin mulla varmaan tulee omppua laitettua, kun päärynöitä en oikeastaan koskaan osta. Tuli myös mieleeni tuunausidea, että mitenköhän jos kinuskiin sekottaisi vielä mantelilastuja, tyyliin toskakakku. Olen paristi tehnyt Sikke Sumarin ohjeella toskakakkua, jossa toskan annetaan osittain vajota taikinaan, jolloin se mantelimössö jää pehmeäksi. Ihan ylihyvää. Tossahan ei muuten ollut vielä yhtään kaloria ni josko tolla mantelimössöllä sit pari kolme kaloria...;)
VastaaPoistaManteli sopisi varmasti! Itse en vaan voi sitä kokeilla kun olen mantelille allerginen. Ja tämmöisen kohdalla kaloreista viis, ei tää päivittäistä ruokaa ole. :)
Poista