maanantai 1. huhtikuuta 2013

Pääsiäistä

Palataanpas pääsiäisen vietosta nyt takaisin blogimaailmaan... :) 

Lähdettiin torstaina Mikan tädin miehen mökille "mettätöihin". Tai siis Mika meni auttelemaan ja minä ja lapset sitten otettiin ihan rennosti. :)

Pesuvettä
Mökillä on sähkö, mutta ei juoksevaa vettä. Mika saikin heti ensimmäisenä iltana hakata "teräsjäähän" aukon, että saatiin vettä saunaan. Saunottiin parikin kertaa, Luukaskin oli ekana iltana mukana. Oli aika jännää, kun ei ollutkaan suihkua minne mennä. Ja olihan sekin aika jännää, kun kiuas olikin niin kuin takka. :DAivan ihanat ilmat meillä oli. Yöt olivat kylmiä, -16 astetta oli aamuisin kun noustiin ylös. Mutta aurinko lämmitti todella nopeasti ja iltapäivällä saikin ottaa vaatetta pois ja istuskella kuistilla lämmittelemässä. :)Kauniilla paikalla tuo mökki on. Itse olen käynyt siellä vaan kylmään aikaan, olisi kiva nähdä järvi kesälläkin joskus.Luukas tykkäsi kun sillä oli leikkikaveri mökillä. Kaveri taisi vähän kyllästyä, kun Luukas oli niin innokkaasti leikkimässä sen kanssa. :)

Kohta puu kaatuu...
Niin kuin sanottua, Mika oli isänsä kanssa metsätöissä eli kaatamassa puita. Yhteistyöllä ne kaatuikin aika nätisti. :) Siitä sitten polttopuita muutaman vuoden päästä jollekin. :)

Ja sinne menee...
Oli ihan kiva olla vaihteeksi mökkilomalla, vähän niin kuin back to basics. Vaikkakin mukana oli sekä läppäri että älypuhelin, niin kyllä sitä tunsi hieman olevansa lomalla. Olisi vaan pitänyt osata sulkea se puhelin tai edes jättää se laukkuun, mutta siihen on vaan niin tottunut että se on koko ajan mukana. :/

Mökillä ollaan usein aika pienessä tilassa kaikki yhdessä. Ja mökillä ei yleensä tehdä hirveästi asioita yksin vaan yhdessä jonkun kanssa. Mika teki isänsä kanssa töitä ja minä sitten hoidin lapsia ja tein ruokaa Mikan isän vaimon kanssa. Semmoinen on aika kivaa ja tosi tärkeää myös. Nykyaikana kun melkein kaikki hommat tehdään yksin. "Katso sinä lapsia, niin minä teen ruoan" jne... Tuollaista mökillä olon yhteisöllisyyttä olisi kiva saada hieman tänne kotiinkin. :)


Johanneskin viihtyi ihan hyvin mökillä, mutta ensimmäinen yö oli kyllä todella levoton. Kolmas hammas tuli läpi tällä viikolla ja kun uusia taitoja on tullut kaksin kappalein, niin eipä ihmekään että hieman valvottaa. Johannes on siis nyt oppinut nousemaan itse istumaan ja nousee (yrittää nousta) tukea vasten seisomaan. Pinnasängyssä seisomaannousut onnistuvat, muualla jäädään vielä polviseisontaan.


Ajeltiin lauantaina sitten kotiin ja Seinäjoen jälkeen Johannes tuli niin levottomaksi, että loppumatka oli aika tuskaa. Pysähdettiin vähän väliä, mutta ei se auttanut. Kun mitta tulee pojalla täyteen, niin siihen ei auta mikään.

Mun vanhemmat tulivat sitten illalla vielä käymään ja tehtiin yhdessä iltaruokaa. Mika heitti takkaan folioon käärittyjä perunoita ja sitten grillattiin makkaraa.

Pahoittelen huonoa kuvankäsittelyä, mutta kuva olisi muuten ollut liila. :D
Äiti oli tehnyt salaattia, jossa oli mm. pekonia ja viinirypäleitä. Ja mausteena kuivattua tilliä, joka muuten sopi siihen todella hyvin! :)


Nam!
Sunnuntaina oltiinkin sitten vaan kotona. Laiskoteltiin koko päivä... Tai no, laitettiin me ruokaa ja tarjottiin sitä Mikan äidille ja hänen miehelleen. :)

Lipaston päälle tuli hieman pääsiäiskoristeita vasta sunnuntaina. :D

Karjalanpaisti on meillä jo perinteeksi muodostunut pääsiäisruoka. Sen ohjeen löydät täältä:  Karjalanpaisti

Sen seurana meillä olikin sitten vain perunaa, porkkanoita ja salaattia. Ja puolukkahilloa totta kai!


Kattausta ennen syömistä
(Osaako joku kertoa miksi blogger heittää kuvat ihan sikin sokin tänne?)

Melkein itsetehtyä
Jälkiruoaksi meillä oli Crème Brulée - paahtovanukasta. Voisinpa sanoa, että olin itse tehnyt tämän, mutta ei... Lidlin Deluxe - tuotteisiin kuuluva paahtovanukas tulee lasikipoissa, eikä hintakaan ole paha: 1,69€ / 2 kpl:tta. Pinnalle vaan sokeri (pakkauksessa mukana) ja muutamaksi minuutiksi grillivastuksen alle uuniin. Tosi hyvää! Ja vähän vesimelonia siihen sivuun, niin ei ole niin syntistä. :D

Nyt kun noita kippoja on kertynyt muutama, niin voisi joskus kyllä ihan itsekin yrittää tehdä tuota. Nuo kun ei ole aina Lidlin valikoimissa...

Tänään käytiin sitten mun vanhempien luona syömässä. Siellä päästiin valmiiseen pöytään ja oli kyllä hyvää ruokaa. :)

Nyt alkaakin sitten taas vieroitus hirveästä sokerihumalasta ja yritetään palata takaisin normaalitilaan. Ja munhan piti priorisoida nukkumista nyt jatkossa ja silti kukun vieläkin hereillä. Kellojen siirto on vähän tehnyt tepposet. :/ No, huomenna on taas uusi päivä ja aloitetaan se sitten keittiön raivauksella ja pyykin pesulla, koska nyt mä aion oikeasti mennä nukkumaan ja jättää nuo tiskit ja pyykit huomiselle. :)

Mites teidän pääsiäinen meni? Tuliko syötyä liikaa makeaa? :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)