lauantai 13. huhtikuuta 2013

Pyörät esiin!

Johannes ensimmäistä kertaa lähdössä pyöräilemään.
Nyt kun lumikenkäilykelit ovat ohi, aloimme miettiä toista liikuntamahdollisuutta, jossa koko perhe pääsee liikkeelle yhdessä. Pyörätiet alkoivat olla jo sulat, joten otimme tänään pyörät varastosta esiin ja lähdimme koko perhe pyöräilemään. :)

Kävin aamulla ostamassa Johannekselle kypärän. Paikallisesta pyöräilyliikkeestä löytyikin laadukas kypärä, jossa takaosa on muotoiltu ajatellen istuimessa tai kärryssä matkustamista. Ajateltiin, että käydään varmaan hankkimassa myös Luukakselle tuollainen samanlainen, sillä kun on sellainen takaa isompi malli, joka sitten hankaloittaa kärryssä istumista.

Itselläni on ihan peruskaupunkipyörä, joka taitaa olla kymmenisen vuotta vanha. Kun Luukas oli pieni, ostimme siihen istuimen taakse. Harmittaa vähän, että ostettiin melkein eka, joka vastaan tuli eikä ajateltu kallistusmahdollisuutta ollenkaan. Eli tuo meidän on ihan tavallinen malli, jossa selkänoja pysyy yhdessä asennossa. Meillä ainakin pojat ovat helposti nukahtavaa sorttia liikkeellä ollessa, niin tuo on kyllä siinä mielessä hankala.

Mikalla on sitten maastopyörä, se kun tykkää tuolla metsissä ajella. Siihen meillä on kiinni pyöräilykärry, jonne mahtuu kaksi lasta. Tänään meillä oli Luukas siellä aluksi yksin ja sitten kun Johannes nukahti, niin siirsimme hänetkin sinne. Molemmat kun ovat siellä vierekkäin, niin hyvin pystyy pienempikin olla. 

Kun ostimme kärryn melkein pari vuotta sitten, niin Luukas ei siellä oikein yksin pystynyt olla. Mutta nyt vähän isompana viihtyy siellä hyvin. Uni siellä ainakin maistuu. :D Tänäänkin molemmat pojat nukkuivat kun tultiin kotiin. :)

Luukaksen ensimmäinen pyöräilyreissu, huhtikuussa 2011.
Vähän on pipo silmillä... :)
Kun lähdimme lenkille tänään, taivas oli pilvessä ja lämpöasteita oli noin seitsemän. Pyöräiltiin 45 minuutissa vähän yli kahdeksan kilometriä Mikan isän luo. Siellä sitten vietettiin hieman aikaa ja kun piti kotiinpäin lähteä, niin eikös ulkona satanut kaatamalla vettä. Mutta eikös se ole niin, ettei ole huonoa säätä vaan huonoja vaatteita? Eli kun on pukeutunut oikein, niin ei se sää mikään este ole. 

Pojat menivät vaunuun, joten he olivat sateensuojassa ihan hyvin. Mikalla oli sadetakki päällä ja itselläni sadehousut. Joten ihan hyvin sekin. :D Ei me niin pahasti kastuttu, vähän kylmä sormille meinasi tulla aluksi, mutta kyllä veri lähti kiertämään kun hetken aikaa poljettiin.

Yhteensä lenkin pituudeksi tuli n. 20 kilometriä ja aikaa meni vähän yli 1,5 tuntia. Oikein hyvä saldo näin lauantaille. :)

(Tähän kuuluisi kuva iloisesta perheestä pyöräilemässä kauniissa kevätsäässä, 
mutta sattuneesta syystä ei hirveästi lenkin loppupuolella tullut kuvia otettua. :D)

Oletteko te ottaneet jo pyörät esille? :)

Ennen kuin lähdette liikkeelle pyörien kanssa, niin täältä löytyy hyvät liikennesäännöt pyörille:  Liikennesäännöt - Polkupyöräwiki

4 kommenttia:

 1. Teillä varmaan on/tulee olemaan nokkamukille käyttöä, niin tuuppa ihmeessä osallistumaan kivaan arvontaan blogissani! :)
  http://dayafterday2012.blogspot.fi/2013/04/aika-mukavan-arvonnan.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin katsomassa tuota ja mun piti osallistua. Mutta joo, tuli just sillä hetkellä jotain muuta ja unohtui sitten. Harmi. :/

   Mutta kiva blogi sulla! :)

   Poista
 2. Sulle on tunnustus blogissani! :)

  likeadrift.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Koitanpas muistaa laittaa tuon blogiin. :)

   Poista

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)