maanantai 8. huhtikuuta 2013

Siivouksen tarpeessa

Meidän koti on niin siivouksen tarpeessa. Niin kuin Mikalle sanoin aiemmin tänään, että mä olen tässä vähän haahuillut... Eli ollut omissa mietteissäni ja siivoamiset on jäänyt aika vähälle.

Tänäänkään en sitten saanut kirittyä tekemättömiä hommia kiinni, kun päätin lasten kanssa lähteä perhekahvilaan. Mutta eipä se haittaa, riittääpähän huomiselle jotain tekemistä. :D

Näyttääkö teillä ruokailun jälkeen koskaan tältä?
Isoimmat ongelmat päivittäisissä kotitöissä ovat tiskit ja ruoanlaitosta (ja ruokailusta!) syntyvä sotku ja sitten pyykit. Käytän mielelläni yösähköä tiskikoneen ja pesukoneen kanssa, eli ne yritän saada iltaisin täytettyä ennen nukkumaan menoa. Ja aamuisin koneet pitää tyhjätä ja laittaa astiat kaappeihin ja vaatteet kuivumaan ja kuivat kaappeihin. Astioiden kanssa tämä onnistuu ihan hyvin, mutta vaatteet jää kyllä turhan usein koriin viikattuina odottamaan siirtoa oikeisiin kaappeihin.

Ruokailusta syntyvä sotku on kyllä iso ärsytys. Luukaksella on joku "vaihe" ja maito löytyy melkein päivittäin pöydältä tai lattialta. Ruoan kanssa nirsoillaan ja edelleenkään ei suostuta käyttämään haarukkaa/lusikkaa vaikka osattaisiin. 

Johannes taas harjoittelee kolmella hampaallaan sormiruokailua, joka tarkoittaa sitä, että suurimmaksi osaksi ruoka löytyy lattialta. Eikä soseruokailukaan mitenkään siistiä ole. Ja kun muutaman kerran siivouksen jättää tuonnemmaksi, niin sitten se onkin hirveää hinkkausta, että saa kaiken töhnän pois. Tässä mulla olisi kyllä parantamista. :D

Mahtava siivousapulainen!
Imurointi kuuluu melkein päivittäiseen siivoukseen. Näkkärinmurut, puuroska ja tuhka pitää imuroida pois mahdollisimman nopsasti pois, koska muuten ne löytyy Johanneksen suusta. Mutta ei imuroinnissa ole mitään vikaa, se onnistuu aika kivuttomasti. :)

Tämän illan tilanne on nyt se, että pesukone on täytetty ja ajastettu pesemään pyykit noin neljältä aamuyöstä. Tiskikone on melkein valmiina ja siinä kun ei ole ajastin toimintoa, niin sen napsautan päälle ennen kuin menen nukkumaan. Tästä sitten jatketaan huomenna. :)

Öitä!

2 kommenttia:

  1. Mä meinasin siivota huomenna kun Aada hoidossa :) Jos se sais jotain aikaan ton syntymisen suhteen (tai sit ei) :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä siivosin vielä kun kellotin supistuksia. :D

      Poista

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)