keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Pikainen Coleslaw

Iltapala

Tänään meillä oli lounaaksi porsaanpaistia, jonka laitoin heti aamusta uuniin. Sillä välin kun se valmistui, käytiin pihalla haravoimassa ja nukuttamassa Johannes vaunuihin. Käytiin myös keinumassa Luukaksen kanssa yhdessä rengaskeinussa. :D

Paistin lisäksi tein tomaatti-yrttimaustettuja lohkoperunoita. Mausteseos oli valmista, mutta lohkoperunat tein itse. Luukas sai sitten omansa ilman maustetta. Mutta sitten tuli se ongelma... Piti saada jotain kasvista tai salaattia lautaselle myös. Jääsalaatti, joka oli kaapissa ollut muutaman päivän, olikin niin nahistunut, että en viitsinyt sitä laittaa. Sitten katse osui kaaliin, jota oli jäänyt taannoisesta jauheliha-kaalipaistoksesta.

Siitä syntyi sitten sellainen "mitä kaapista löytyy" - tyylinen Coleslaw. :) En mittaillut yhtään määriä, joten suluissa noin suunnilleen mitä laitoin.

--------------------------------------------------------

Pikainen coleslaw
Kaalia (muutama lehti)
Porkkanaa (kaksi)
Majoneesia (n. 5 tl)
Kermaviiliä (alle puoli purkkia)
Sokeria (½ rkl)
Suolaa (n. 1 tl)
Chilimaustetta (n. 1 tl)

Suikaloi kaali ja porkkana pieneksi. Lisää sekaan majoneesi, kermaviili ja mausteet. Sekoita. Anna maustua hetki jääkaapissa.

--------------------------------------------------------

Kun tultiin illan pyöräilylenkiltä, laitoin meille iltapalaksi ruisleipää, jonne väliin tuli paistia ja coleslawia. Sopi kyllä hyvin yhteen. :)

Nyt nukkumaan, luentomateriaalin teko jää huomiselle. Onneksi mulla on jo luento valmiina päässä, se vaan pitää saada power pointtiin. :D Öitä!

2 kommenttia:

  1. Teitkö sä noi lohkikset paistin kanssa samaan aikaan? Mietin, että onnistuisikohan jonkunlainen yhteispaisto. Toki noi perunat ei tartte samaa kypsennysaikaa paistin kanssa ja lämpötilatkin noin yleisesti ottaen on aivan eri...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tein joo. Ensin paisti oli uunissa 125 asteessa pari tuntia. Sit nostin lämpötilan 200 asteeseen ja siirsin paistin alas. Uunin keskitasoon laitoin sit perunat, n. puoleksi tunniksi. Näin ne oli samaan aikaan valmiita. Paisti oli paistopussissa ja sisälämpötila n. 85 astetta. :)

      Poista

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)