keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Jäätä pitkin saareen

Käytiin pariin otteeseen viikonloppuna lumikenkäilemässä. Sunnuntaina paistoi kivasti aurinko, mutta oli aika kova tuuli. Aioimme ensin lähteä ulkopuolelle kävelemään Mässkärin saarelle, mutta tuuli sai meidät valitsemaan hieman suojaisamman paikan. 

Pakkasimme mukaan evästä ja lämmintä vaatetta. Sitten otimme suunnaksi Vikarholman ja sieltä kävelimme jään yli Papinsaareen. Kyseessä on siis sama saari, jossa kävimme viime juhannuksena.

Luukas ahkiossa
Molemmat pojat nukkuivat kun autolla päästiin lähtöpaikkaan. Mutta ainakin vähän aikaa olivat hereillä kun pakattiin heidät ahkioon lampaantaljojen päälle. Vilttiä päälle, niin lämmin oli. :)

Johannes kurkkii.
Johannes tosin oli vielä makuupussissa ja tuulensuojassa. Lähinnä siksi, että luultavasti nukkuisi kun pysytään paikallaan ja niin kävikin. Luukas nousi heti touhaamaan kun tultiin perille.

Mika kaivoi nuotiopaikan meille.
Laitettiin nuotio pystyyn ja grillattiin makkaraa. Juomana meillä oli tällä kertaa kaakaon sijaan kuumaa mehua. Toimi kyllä paremmin janon poistajana kuin kaakao. :)

Mummu ja Luukas
Äitikin oli lähtenyt mukaan seuraksi. :) Hänellä vaan ei ollut lumikenkiä, niin muutamassa paikassa hanki upotti reilustikin. Luukakselle pitäisi ensi talveksi hommata omat lumikengät myös. :)

Minä ja Johannes
Kyllä Johanneskin heräsi sinä aikana kun siellä oltiin. :) (Vaikka onkin kuvassa silmät kiinni...) Meillä oli sillekin evästä mukana, joten siinä nuotion lähellä istuessa oli jännä syödä.

Moi!
Oli kyllä kivaa, vähän kylmä vaan meinasi tulla, johtuen tuulesta. Välillä on niin vaikea valita miten paljon pukee päälle kun mittari näyttää -5 astetta, mutta aurinko paistaa. Tällä kertaa mulla oli liian vähän pojilla taisi olla ihan sopivasti kun eivät olleet kylmissään eikä hikisiä. :)

Varmaan aika viimeisiä kertoja oli kun jäälle uskalsi mennä. Mutta meteorologithan ovat peruuttaneet kevään, niin me saadaan sitten siirtyä lumikengistä suoraan sandaaleihin vai? :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)