torstai 21. maaliskuuta 2013

Pieni irtiotto arjesta

Eilen kun Mika tuli töistä, mietittiin että ulkona oli niin kaunis ilma, että melkein pitäisi lähteä ajelulle jonnekin. Pojat eivät olleet nukkuneet kunnolla päiväunia, joten arvatenkin he nukahtaisivat autoon. 

Päätettiin, että pakataan iltapala mukaan ja lähdetään katsomaan auringonlaskua. :) Ajettiin kaupungin ulkopuolelle yhdelle nuotiopaikalle ja herätettiin pojat lyhyiltä unilta. (Nukkuivat varmaan sen 20 minuuttia, mitä kaupassa käynti plus ajo kestivät.)


Mulla oli Johannekselle mukana Valion Onni - puuroa ja otettiinkin sitten lisää kuvia aiempaan Buzzador-postaukseen. Hyvin muuten toimi näin retkieväänä! Vielä kun olisin heti alkuun tajunnut pistää sen vesihauteeseen, niin olisi Johannes saanut oikeasti lämmintä puuroa, eikä vain huoneenlämpöistä. Muokatun Buzzador Onni - jutun löydät täältä.

Nam!
Kellä onni - sillä kulta!
Mun pojat :)

Nyt ei grillattu eikä pistetty nuotiota pystyyn, vaan juotiin kuumat kaakaot ja syötiin kotona tehdyt eväsleivät. Ai että oli hyvää. Miksiköhän ruoka maistuu aina paremmalta kun ollaan retkellä tai matkalla? :)


Aurinko ei enää lämmittänyt, mutta kaunista oli. Retki kesti yhteensä eväiden teon kanssa pari tuntia, pojat saivat pienet päiväunensa ja pysyivät hereillä kotimatkan. Iltapala kun oli jo syöty, niin kotona tarvitsi ottaa vain jotain pientä ja käydä kylvyssä ja pesulla.

Tämmöinen ei todellakaan vaatinut mitään muuta kuin sen, että päätettiin lähteä. Aina se on helpompaa jäädä kotiin, mutta tällainen pieni irtiotto arjesta luo hyviä muistoja.

Joten edelleenkin kannustan itseäni ja muita, vaikka lähtö olisikin hankala, kannattaa lähteä! Korkein kynnys, jonka yli joudut menemään on kotioven kynnys. Tämä pätee niin moneen asiaan. :)

Ihanaa torstaita!

4 kommenttia:

 1. Tämä oli aivan ihana postaus! Mä jään kyllä liian usein vaan kotiin tylsistymään. Mut ehkä sun ansiosta nyt innostun tekemään jotain muuta. Ihailen kuinka te jaksatte tehdä ulkona juttuja näin talvella. Itse inhoan kylmää ja haluan olla vaan sisällä. Auringonlasku näyttää kauniilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kun tuli hyvä mieli tästä kommentista! :) Mä olen tässä melkein viiden vuoden ajan nyt siedättänyt itseäni tuonne ulkoilmaan, eikä se vieläkään suju täysin ongelmitta. :D

   Mua ei saa tuonne hiekkalaatikon reunalle puistoon lasten kanssa vaan jotain muuta pitäisi kyllä olla. Mutta kun ne lapset ei jaksaisi istua rattaissa kun mamma ulkoilee. :D

   Mulla olisi kuvia parilta lumikenkäilyreissulta, kunhan vain saan ne laitettua postaukseksi asti... ;)

   Poista
 2. Ihana idea tosiaan :)
  Kesällä varsinkin voi tehdä vaikka minkålaisia retkiä eväiden kera kun on niin
  helppo lähteä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesällä vaan on harmina ne ötökät! Pari viime kesää on ollut sellaisia hyttys- ja punkkikesiä, ettei kyllä ole ikävä! Toivotaan että ens kesä olisi parempi. :)

   Poista

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)