Arkiruokakokeiluissa ollaan vähän jäljessä, mutta tässä jotain tältä päivältä. Ihan perusrisottoa tein, siinä ei mitään uutta. Mutta hylkäsin heti ajatuksen hemapa-sekoituksen lisäämisestä sekaan ja raastoin sen sijaan porkkanaa. Enpäs ollut ihan tällä tavalla kokeillut aiemmin, joten lasketaan se nyt sitten ruokakokeiluksi. :D
Ruokakokeilu #10 |
Jauheliharisotto
400 g naudan paistijauhelihaa
1 sipuli
1-2 porkkanaa
2 dl pitkää riisiä
5-6 dl vettä
1 Fond "du Chef" - liha tai kasvis
Pilko sipuli pieneksi ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Ruskista jauheliha pannulla ja lisää loppuvaiheessa sipuli ja porkkana joukkoon. Tämän jälkeen lisää riisi, sekoita se lihan sekaan ja anna paistua hetki.
Lisää vettä hiljalleen pannuun ja sekoita. Viisi desiä pitäisi riittää alkuun, säästä desi myöhemmäksi, mikäli sille on tarvetta. Lisää joukkoon fondi ja sekoita.
Laita kansi päälle ja anna kypsyä 20 minuuttia. Tarjoa puolukkahillon kanssa.
Pieni huijaus :) |
Leikkasin suklaat pieniksi ja ripottelin ne maustamattoman luonnonjogurtin päälle. Ja oli muuten ihan älyttömän hyvää. :) Ja tällä tavalla jogurtissa ei ollut mitään ylimääräistä ja ainoa "pahe" tässä oli tuo suklaa.
Kokeilkaapa vaikka. ;)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)