keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Energian tarpeessa

Valittelen päivitystahtia, mutta täällä ollaan vähän väsyneitä. Tai ainakin minä olen. Johannes tekee hampaita, joten yöunet ovat olleet katkonaisia jo vähän aikaa. Eilen käytiin neuvolalääkärissä, jolloin todettiin että ainakin toinen yläetuhammas on kohta läpi. Ja kyllähän tuo ryömimään oppiminen on myös vaikuttanut uniin, joten poju pyörii aika levottomasti alkuyön ja aamuyön.

Energiaa olen yrittänyt saada liikkumalla ja ajatuksella, että kun vaan tekee niin piristyy.

Viime viikolla pääsin liikkumaan jopa neljä kertaa: kävelyä tuplarattailla, kuntosalitreeni, sulkapalloa ja lumikenkäilyä. Tällä viikolla oon vaan käynyt kerran kävelyllä, pitäisi suunnitella jotain loppuviikoksi. Mutta edes liikunta tuolla ulkona ihanassa kevätsäässä ei ole piristänyt.

Eikä väsymyksestä voi lapsia (pelkästään) syyttää. Oma valintahan se on kukkua ylhäällä sinne kahteentoista kun lapset nukahtavat ennen kahdeksaa. Mutta se oma aika... Sitä venyttää yleensä niin myöhään kun vaan jaksaa ja sitten joutuu nousta väsyneenä ylös ennen kuutta.

Eilen menin nukkumaan jo yhdeksän jälkeen kun päätä särki. Aamulla sitten noustiin kuudelta, edelleen päänsäryn kera. Mun pää ei oikein tykkää kevätauringosta, vaikka käytän aurinkolaseja kun on tarpeen.

Anteeksi tällaisesta valituspäivityksestä, kyllä tämä tästä paranee. Muutamat kunnon yöunet olisivat tarpeen ja ehkä vähän lisää suklaata.

Muutaman kuvan nappasin maanantain kävelylenkiltä, joten laitetaan ne tähän piristämään tätä keskiviikkoa. :)

Vanha satama, Pietarsaari

Minä ja Luukas
Mistä te saatte energiaa jos yöunet jää vähiin? Päiväunet, kahvi, ulkoilu... Kerro paras vinkkisi! :)

6 kommenttia:

 1. Kyllä se vaan niin on, että jos oikeen väsyttää niin ei siihen oikeen mikään auta, paitsi uni :(

  Ulkoilu, kahvi ja puuhailu ettei vaan pysähdy niin auttaa. Kyllä tuo kevään valoisuus ja aurinko tuo energiaa. Itse olen saanut nyt latailtua akkuja ja ihmeitä se tekee tuon reilu 2,5v univelan jälkeen. Viime yönä jostain syystä tuo neiti juoksutti mua melkein tunnin välein..huh..ja sit kun pääs sänkyyn niin vatsassa herättiin :D

  Oma aika on tärkeää, itse venytän kanssa iltoja. Viikonloppuisin herätään vuoroaamuina, että saa nukkua myöhään kumpikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä sitä taas venytetään iltaa. :D Lapset nukkuu ja pitäisi kai mennä itsekin, mutta ei onnistu...

   Mulla sitä univelkaa on kyllä kans kertynyt melkein kolmen vuoden ajalta. Luukas nukkuu niin harvoin koko yötä ja pikkuveli meinaa lähteä samalle tielle... :/

   Poista
 2. Kurkkimassa :) Moikat Keski-Pohjanmaalta!


  http://perintopesa73.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Kiva blogi sulla, pitää tutustua vielä tarkemmin kun ei ole poikia sylissä. ;)

   Poista
 3. Kyllä muakin väsyttää, vaikka ei ole lapsia. En tiedä onko sitä niin uupunut pitkän talven jäljiltä vai mitä. Itselläni auttaa jos pääsee heti aamusta liikkumaan. Kiva kuva tuo vanhan sataman kuva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin tykkäsin ennen liikkua heti aamusta. Avasin usein salin perjantaisin seitsemältä ja siellä oli spinning-tunti 7.30. Silloin salin puolella oli hiljaista, niin ehti hyvin itsekin treenata. Nykyään on vähän toisin kun muutkin on löytäneet aamutreenin ilon. :D

   Poista

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)