perjantai 15. maaliskuuta 2013

Onnea on täynnä oleva masu

Pääsin mukaan ensimmäiseen Buzzador-kampanjaani, eli pääsin testailemaan (tai siis lapset pääsivät) Valion Onni-tuotteita. Buzzadorina tässä kampanjassa ei ole tarkoitus jakaa noita pakkauksia edelleen, vaan testata niitä ja kirjoittaa niistä blogijuttu. Eli tässä tulisi nyt sitten ensimmäinen osa. :)

Valio Onni käyttövalmiit puurot ja vellit on kehitetty yhteistyössä lastenlääkärien ja Valion ravitsemusasiantuntijoiden kanssa. Tuoreesta suomalaisesta maidosta tehdyt puurot ja vellit on suunniteltu erityisesti tukemaan pikkulasten kasvua ja kehitystä. 


Sain Buzzadorina lahjakortin, jolla kävin Prismasta hakemasta puuroja ja vellejä. Olisin halunnut testata jokaista makua, mutta viljaisa puolukkapuuro oli hyllystä loppu. On tainnut olla suosittua. :) Kaikkia muita makuja sain ostettua.

Puuroja on seuraavia makuja: viljaisa puolukka, neljän viljan,
vadelma-kaura, vadelma-mustikka ja omena-kaura.

Puurot ovat tarkoitettuja viiden kuukauden iästä alkaen, paitsi omena-kaura, jota suositellaan alkaen 8 kk. Siinä on hieman rakeisempi rakenne ja paljon hyviä leseitä, jotka saa pikkuisen mahan voimaan hyvin. :) Puuroista kaksi on maidottomia: viljaisa puolukka ja vadelma-mustikka.

Vellejä taas löytyy näitä makuja: kaura, maissi,
neljän viljan, peruna-porkkana ja riisi.

Näistä velleistä gluteenittomia ovat maissi, peruna-porkkana ja riisi, joten ne sopivat annettavaksi jo 4kk iästä alkaen. Muita suositellaan alkaen 5 kk.


Ensimmäisenä meillä pääsi testaukseen riisivelli ja vadelma-kaurapuuro. Maissi- ja riisivelliä meillä on ollut aiemminkin, Luukas kun niistä tykkää todella paljon. Käyttövalmiita puuroja taas en ole useinkaan kokeillut, niin odotin kyllä mitä Johannes niistä tykkää.


Puuro maistui todella hyvin, mutta tuollainen kahden desin tetra on hieman liian iso annos meidän pojalle vielä. Joten olen nyt myöhemmin lämmittänyt ensin puolet ja sitten jos haluaa vielä lisää, niin lämmitän loputkin. Puuroa meillä kuitenkin syödään aamuin illoin, joten toinen puolikas on ollut hyvä lämmittää sitten seuraavan kerran kun syödään.


Luukaksen mieleen olivat eniten juuri nuo riisi- ja maissivellit, jotka totta puhuen maistuvat myös mulle. :) Vellit ovat ravintoarvoltaan todella hyviä välipaloja, paljon parempia kuin esim. sokeroidut jugurtit. Luukas juo vellin vielä pullosta, jossa on vellitutti. Mutta velli onkin ainoa mitä siitä juo ja kun ei käytä muuten tuttia, niin eipä tuo haittaa. :)


Ollaan Johanneksen kanssa maisteltu nyt läpi kaikki puurot (ja puuropurkit) ja Johanneksen (ja munkin...) suosikiksi on tullut omena-kaurapuuro. Johannekselle tulee nyt viikonloppuna tuo 8kk täyteen, mutta ainakin on tosi hyvin maistunut vaikka onkin vähän rakeisempi tuo koostumus.

Oon kyllä ollut puuroihin tyytyväinen. Niissä on parempi koostumus kuin jauheista tehtynä. Uskon, että näitä voisin hommata esim. mummolaankin muutaman varalle, jos iltavierailu venyy pitkäksi. :)

Puuroja ja vellejä voi tarjota niin huoneenlämpöisenä kuin lämmitettynäkin (lämmitä mikrossa lautasella tai pullossa). Johannes ei syö kuin lämmintä puuroa, mutta sitten taas Luukas ei halua missään nimessä lämmintä velliä. :D

Nämä sopii hyvin aamupalaksi ja iltapalaksi, miksi ei myös välipalaksi. Retkelle, mummolaan, kotiin ja reissuun. Itsekin voisin esim. töihin ottaa noita puuroja välipalaksi, kun yleensä tuollaiset minuuttipuurot tulevat niin kokkareisiksi.

Testailtiin puuroa myös iltapalan muodossa laavulla. Ulkona ruoka maistuu aina paremmalta ja kyllä muuten maistui Johannekselle hyvin!Oltiin vain pienellä retkellä ihailemassa auringonlaskua, joten puuro oli huoneenlämpöistä vielä kun sitä aloin syöttämään. Meillä oli myös kuumaa vettä termoksessa mukana, jolla sitten pidettiin siinä lämpöä yllä.

Puuron ja vellin voi molemmat lämmittää omissa pakkauksissaan vesihauteessa. Tosi kätevää kun lähtee retkeilemään!


Puuroa oli kätevä syöttää suoraan paketista kun avasi purkin koko yläosan. Meillä kun oli sakset jääneet kotiin, niin kävipä tuo myös avata puukolla. :D


Oletko muuten jo liittynyt Valion Onni - kerhoon? Kerhon kautta saa vinkkejä lasten kanssa puuhasteluun ja voi osallistua arvontoihin. Suoraan kerhon sivuille pääset tästä linkistä: http://www.valio.fi/onni/kerho/

Lisätietoa Buzzadorina toimisesta löydät täältä: http://www.buzzador.com/
Valio Onni - tuotteista löydät lisätietoa täältä: http://www.valio.fi/onni/

Onnellinen on vauva, jolla on masu täynnä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)