keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Pääsiäiskakku


Mikan isällä oli eilen synttärit. Joten päätin maanantaina tekaista hänelle kakun, kun olivat tulossa illalla käymään. :)

Kakku oli "mitä kaapista löytyy" - tyylinen kakku, niin koristeineen kuin täytteineen. Tein ihan perinteisen sokerikakkupohjan, jonka paistoin kahdessa eri erässä. Päällimmäiseen kerrokseen laitoin hieman enemmän taikinaa ja se kohosikin aika reilusti keskeltä. Siitä tuo täytekakun hieman pyöreä muoto.

Kostutin kakun limsalla, päällimmäisen kerroksen kostutin alta, koska kansi oli aika rapea, eikä imenyt oikein mitään nestettä. Mutta näin tuli ihan hyvä. :)

Vaahdotin kerman ja värjäsin sen muutamalla tipalla vihreää elintarvikeväriä. Kermaa tuli sekä kakun väliin että päälle. Jos muuten tiedätte miten saada laktoosittoman kerman vaahtoamaan "kunnolla", niin kertokaa vinkkinne! Eri merkkejä kokeiltuani olen todennut, ettei laktoosittomasta kermasta saa kunnollista kermavaahtoa.

Täytteeseen tuli kerman lisäksi mansikkahilloa ja raastettua suklaata.

Koristeiksi päätyivät kaapista löytyneet suklaamunat ja nonparellit.

Ihan hyvä tuli, vaikka samaan aikaan olikin talossa kolme pientä poikaa hoidossa. :D Tosin osan aikaa kaksi isompaa oli Mikan kanssa ajelulla ja Johannes nukkui. :)

Mitä pääsiäisherkkuja te aiotte tehdä?

2 kommenttia:

  1. Mä sekoitan siihen kermavaahtoon vaniljarahkaa. Saa paljon tuhdimpaa tavaraa, joka on helpompi levittää ja käyttää. Toki maku vähän muuttuu, mutta ei se pahaa ole noinkaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äiti oli ostanut Lidlistä laktoositonta kuohukermaa ja siitä tuli ihan kunnollista. Pitää varmaan kokeilla sitä. :)

      Meillä kun on noita, jotka ei syö rahkaa, niin melkein se pitää olla ihan kermaa. Mutta pitää kokeilla, jos vaan meidän perhe on syömässä. :)

      Poista

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)