sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Fammun hernekeitto

Tai siis ei mun fammun vaan poikien. :D Perinteenä on ollut käydä laskiaistiistaina syömässä hernekeittoa, mutta nyt mentiin jo sunnuntaina, koska Mikalla on tiistaina töitä ja lounaalla tulisi tehtyä vain pikavisiitti. Nyt voitiin olla kylässä vähän kauemminkin. :)

Tää ei ole nyt siis mun resepti, mutta laitetaan tässä fammun resepti tälle hernekeitolle.


Hernekeitto
3 l vettä
1 pussi keltaisia herneitä
800 g jauhelihaa
2-3 laakerinlehteä
n. 10 musta- tai maustepippuria
5 kasvisliemikuutiota tai vastaava määrä kasvisfondia
sinappia maun mukaan

Herneet kattilaan veteen likoon yön ajaksi. Paista jauheliha. Laita mausteet ja liha kattilaan ja keitä vähintään 2 tuntia.


Jälkkäriksi meillä oli tällä kertaa lättyjä mansikkahillon ja kerman kera.


Liikkeellä oltiin kävellen, Luukas istui rattikelkan kyydissä ja Johannes nukkui vaunuissa. Lunta oli tullut taas ihan kivasti ja kun teitä ei oltu aurattu, niin Mika päätyi tuunaamaan meidän city-rattaat minisuksilla. Kyllä se paljon paremmin meni kuin eilen Bergössä! ;)

Photo a day 10.2.13
"3 o'clock"
Luukas oli kyllä tosi väsynyt kun lähdettiin fammulta kotiin, mutta yritettiin pitää sitä kuitenkin hereillä. Mutta eipä onnistunut, vaan kotitielle käännyttäessä uni vei voiton. Ja juu, poika pääsi kyllä lämpöiseen sänkyyn nukkumaan kuvan ottamisen jälkeen. :D

Kuuluiko teidän viikonloppuun ulkoilua? :)

2 kommenttia:

  1. Aion huomenna tehdä ekaa kertaa hernekeittoa ihan itse. Taidan tehdä tällä ohjeella. Illalla siis herneet likoon. Hernekeitto on hyvää.

    VastaaPoista

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)