Ruokakokeilu #7 |
Pietarsaari on tunnettu kebab-kaupunki. Tuskin kukaan "turisti", joka kesäaikaan täällä käy välttyy tuolta roskaruoan kruunaamattomalta kuninkaalta. Eli valitsin tähän ruokaan Korv Göranin kebabia, joka on kuitenkin varmaan erilaista sen kanssa, jota itse grillillä myydään. Pakastealtaasta tätä löytyi ja sen sitten paistoin pannulla.
Kebabtortilla
1 paketti tortilloja (valitse isompia mieluummin eli yleensä 6 kpl:tta/paketti)
400 g kebab-lihaa (suosittelen Korv Göranin, jos löytyy)
1 kiinankaali
½ kurkku
1 paprika
Juustoraastetta
Kebab-kastiketta (Korv Göran)
Valkosipulikastiketta (Korv Göran)
Paista kebab-lihat pannussa hieman rapeiksi. Valmistele vihannekset niin, että ne on helppo annostella tortillaan. Lämmitä tortilla haluamallasi tavalla, saa tulla kuumaksi, jäähtyy muuten tosi nopeasti. Levitä tortillalle ensin kebab-kastiketta ja sitten ripottele juustoraastetta päälle. Annostele kebab-liha ja sen päälle vihannekset. Koristele koko komeus valkosipulikastikkeella ja taittele. Kiinnitä hammastikuilla (muista poistaa sitten syödessä ;).
That's it. Eikös ollutkin helppoa? Ja todella hyvää, varmasti tulee laitettua noilla täytteillä joskus toistekin. Meillä oli valkosipulikastikkeen sijasta ihan perinteistä salaattikastiketta, kun mulla on tää epäilty valkosipuliallergia. (Täytyy oikeasti joskus testata ja vetää kunnolla valkosipulia...)
Ja meillä ainakin Luukakselle maistuu. Se itse asiassa kebabia pyysikin. Kumma juttu, kun se on joskus aikuisillekin niin tulista, mutta tämä tykkää. Tosin syö useinmiten ilman kastikkeita...
Ja hei, sinä joka et ole Pietarsaaren lähistöltä, oletko kuullut Korv Göranin kebabista tai jopa maistanut sitä? :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)