torstai 30. toukokuuta 2013

Äiti, leikitäänkö taas ulkona legoilla?

Pääsin mukaan Buzzador kampanjaan, jossa testailtiin Legon Duplo - uutuuksia. Buzzador on pohjoismainen yritys, joka toimii markkinoinnin parissa. Tarkoitus on testata tuotteita ja kertoa niistä eteenpäin. Tässä kampanjassa sain jaettavaksi alennuskuponkeja ystävilleni, jotka saivat ostaa  niillä Duploja. 

Lisää tietoa Buzzadorina toimimisesta löydät täältä.

Kampanjan alkaessa sain yhden aloituspakkauksen "Taaperon rakennus- ja leikkikuutioita" Luukakselle, jossa oli mielestäni todella kivat, raikkaat värit. Myös kuviolliset palikat miellyttivät silmääni, jotain kivaa extraa. :) 

Aloituspaketti
Luukaksen nukkuessa kokosin muutaman mallikuvan avulla pari erilaista versiota, koska tiesin, että kun Luukas saa paketin käsiinsä niistä syntyykin jotain ihan muuta kuin mallikuvissa on. Mutta sehän on niiden tarkoitus, kehittää lapsen mielikuvitusta. :)

Samalla kun lapsi rakentaa Duploilla, hän kehittää samalla myös matemaattista ajattelua ja hahmottaa eri muotoja. Meillä ainakin ollaan tehty palikoista soikioita, isompia neliöitä ja pyramideja.

Mun versio
Arvatkaa vain mikä riemu syntyi, kun Luukas näki nämä? Ne otettiin leikkeihin heti ja päätyivät sitten osaksi niin huoltoasemaa kuin Nalle Puhin taloa.

Meillä on pyydetty Duploja lahjaksi jo viime vuonna synttäreillä ja jouluna. En haluaisi kerätä useaa lelusarjaa, jonka takia nämä on päätynyt suosikiksi. Ja kun kaikki sopivat hyvin yhteen, oli sitten kyseessä eläintarhasetti, Autot - huoltoasema tai paloautot. Pitkäikäisyys on myös todella iso asia, nimittäin pienet Legot sopivat täydellisesti yhteen näiden Duplojen kanssa, eli eivät ole pelkästään ihan pienten lasten palikoita.

Jännää leikkiä ulkona!
Kun olin pieni, tykkäsin leikkiä nukeilla sekä ulkona että sisällä. Kesällä hyvällä säällä ei viitsinyt olla sisällä, joten kannoin aina lelut ulos ja leikin portailla. Nyt ehdotin samaa Luukakselle. Kesähelle on ajanut meidät ulos nyt jo parin viikon ajan ja huomasin, että Luukas olisi halunnut leikkiä sisällä olevilla leluilla, mutta samalla olla ulkona.

Nostin meidän Duplot ulos maton päälle ja sanoin, että nyt voidaan leikkiä. Vastauksena Luukas sanoi: "Olet ihana äiti." On se ihana nähdä, että pienelläkin vaivalla saadaan lapsi niin iloiseksi.

Meillä leikitään Duploilla usein synttäreitä: rakennetaan kakku, josta sitten vieraat saavat ottaa aina palikan kerrallaan syödäkseen. Sitä ennen puhalletaan kynttilä (paloauton mukana tullut lieska) ja avataan paketit (eli lisää Duploja). :) Ja kaiken kruunaa onnittelulaulu. 

Muita juttuja ovat esimerkiksi autotallin rakentaminen, Nalle Puhin talo, laivan tai nosturin rakentaminen... Meillä on myös iso Duplo hai, joka välillä käy pilaamassa leikit. :D

Nyt tää Nasu menee uimaan...
Useinkaan en saa olla enää leikissä mukana sen jälkeen kun olen hieman pistänyt sitä alkuun. Kaikki alkaa niin elää omaa elämäänsä. Luukas viihtyy usein pitkiäkin aikoja liikuttelemalla hahmoja ja käymällä pitkiä keskusteluja leikkiessä.

Nalle Puh sanoo hei!
Kävin tänään äitini kanssa ostamassa Luukakselle lisää Duploja. Meillä on Autoista agentti Martti ja nyt kaupasta lähti sen seuraksi Salama McQueen ja Jeff Corvette. Mikään muu ei enää kelvannut kun Luukas näki ne. Lego Duploissa on se kiva, että niistä löytyy jokaiselle jotain. Itse pidän Disney hahmoista, joita löytyy todella hyvin valikoimista. Yhdelle ystävälle tuli positiivisena yllätyksenä, että Duploja löytyy myös enemmän tyttömäiseen makuun. Löytyy prinsessoja ja hevostalleja, osa palikoista pinkkeinä totta kai. ;)

Nyt valikoimissa oli myös näitä uutuuksia, joita mekin saatiin testattavaksi. Kivoja värejä ja mukavia uusia juttuja. Löytyy esimerkiksi "Taaperon rakennus- ja hinauslelut" sarjasta sellaisia itse koottavia perässä vedettäviä leluja. Siellä on muutamissa palikoissa "silmät", joista voi sitten rakentaa itse eläimiä. Hieman retroa, muistelisin että omissa (vai siskon?) Duploissa on ollut "silmiä". :) Ne ovat tosi kivoja, jos ei pidä siitä, että kaikki on valmiina. Tosin ihan pieniltä ei eläinten rakentaminen vielä onnistu, mutta eikös meidän aikuistenkin pitäisi muistaa aina välillä leikkiä? ;)

Pikkuvelikin haluaa leikkiä!
Johanneskin sitten lopulta heräsi ja tuli meidän kanssamme leikkimään. Hänen lempileikkinsä on vielä tällä hetkellä "hajoita torni". Tiesitkö, että tornien rakentaminen ja kaataminen on yksi lapsien lempileikeistä ympäri maailman riippumatta kulttuurista?

Bonuksena näissä vielä näen sen, että kun tulee lapsia pienellä ikäerolla, niin Duploista ei lähde paloja irti, vaikka niitä pikkuveli (tai -sisko) hieman maisteleekin. Ei tarvitse olla niin varovainen leikkien kanssa. :) Myöskään metallia tai haitallisia muoviyhdisteitä Duplot eivät sisällä, joten maistelu on suhteellisen turvallista.

Lopulta tuli aika siirtää leikit takaisin sisään. Suurin osa palikoista oli pysynyt hyvin matolla, mutta osa oli käynyt (ajamassa) mullassa. Onneksi Duplot voi heittää pesukoneeseen tyynyliinassa, niin taas tulee puhdasta! :) Luukas kyseli kyllä taas tänään otsikon kysymyksen: "Äiti, leikitäänkö taas ulkona legoilla?" Vastaus on tietenkin kyllä. :)

Lego Duploista löydät lisää tietoa täältä: Lego Duplo

Linkin takaa löytyy myös pelisivusto, josta riittää hupia myös pienemmille tietokoneen käyttäjille. Kokeile myös tablettisi sovelluskaupasta etsiä hakusanalla Lego Duplo sovelluksia. Meillä on pari eri peliä, jotka on Luukaksen suosikkeja. On oppinut pelaamaan niitä myös ihan itse, kun muutamassa vaikeammassa kohdassa auttaa. :)

Leikittekö te pienenä Duploilla vai onko Duplot tulleet tutuiksi vasta omien lasten myötä? Mitkä ovat teidän lempileikkinne ja -sarjanne? :)

3 kommenttia:

  1. Mä olen huomannut, että meidän lapsilla duplot on se juttu, mitä hyvin eri-ikäiset sisarukset tykkää tehdä yhdessä. Pinkki prinsessalinna saa kaverikseen sulassa sovussa sekä ritarit, että linnan pihalle eläintarhan. Plussaa on myös, että tämä on meillä sellainen leikki, jota iskä tekee lasten kanssa.miehet kun tykkäävät tunnetusti rakentelusta ja värkkäämisestä. :) meillä ihan ykkönen yhteistekemisissä. En ole ajatellutkaan,että nämä voisi ottaa uloskin, mutta miksipä ei.

    VastaaPoista
  2. Niin... Terkuin, Emma tuohon edelliseen. :)

    VastaaPoista
  3. Me saatiin sama setti Buzzadorilta ja pääsi kyllä heti kans tytön leikkeihin mukaan! Ennestään oli jo iso kasa Duploja, joilla on kovasti tykännyt leikkiä. Erityisesti tykkäsi noista isoista ikkunoista, joita käyttää useimmiten "mikroina"... :D Lumikki-duplosetissä oli lautasellinen omppuja, niin niitä sitten lämmitetään mikrossa. :)

    VastaaPoista

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)