maanantai 6. toukokuuta 2013

J:n oma huone

Viikonloppuna siivosin ja järjestelin taloa uuteen uskoon. Eipä sitä koskaan muista kuinka paljon sitä siivoamista oikeasti onkaan kun aloittaa. Aloitin lauantaina keittiöstä, johon menikin koko se aika kun lapset olivat hoidossa. Mutta sunnuntaina sain sitten tehtyä ne "isommat" hommat, joita olin jo jonkin aikaa suunnitellut.

Johannes on tähän asti nukkunut meidän huoneessa. Se kun on ihan olohuoneen ja Luukaksen huoneen vieressä, niin ehkä se on ollut aika levoton paikka. TV:n äänet kuuluvat ja isoveljen huuto ennen kuin rauhoittuu nukkumaan. Ja sitten vielä kun me ollaan Mikan kanssa menty nukkumaan, on herännyt lähes aina. 

Luukas muutti jo 7 kk ikäisenä omaan huoneeseen, juuri siitä syystä, että heräsi kun tulin huoneeseen. Joten ajateltiin kokeilla nyt samaa Johanneksen kanssa. Jos se pääsisi eroon maidon tuoksusta, niin ei nälkäkään yllätä niin nopeasti.

Nukkumanurkkaus
Siivosin sitten työhuoneesta yhden nurkkauksen tyhjäksi ja siirsin pinnasängyn sinne. Hoitopöytähän oli tuolla huoneessa jo. Otin siitä tosin tason nyt pois, kun en sitä enää käyttänyt ja jätin lipaston tuonne huoneeseen.

Laittelen parempia kuvia sitten kun olen saanut huoneeseen jotain muutakin. :D Ainakin nyt hakusessa olisi verhotanko ja jonkunlaiset taulut seinälle.

Huoneen asukas :)
Tähän huoneeseen me ei siis olla remonttia tehty, vaan siinä oli vaihdettu tapetit ja katto ennen kuin muutettiin tähän. Luultavasti ei tulla tekemäänkään mitään tälle huoneelle vielä, kun sen ei ole tarkoitus jäädä lastenhuoneeksi, jollei tule kolmatta lasta.

Ja mites ne unet sitten? Eilen siirsin Johanneksen nukkumaan sinne. Nukahti n. 20.30 ja heräsi yhden kerran itkemään ennen kuin menin nukkumaan. Mutta rauhoittui aika nopeasti kun laitoin sen alas vaan tuolta reunalta roikkumasta. Seuraavan kerran heräsin 01.20 kun itkeskeli siellä. Otin syliin ja syötin siinä seisaaltaan, johon sitten nukahti ja laskin takaisin sänkyyn. Sit nukkui kolme tuntia heräten 04.20, jolloin ei kelvannut enää mikään muu kuin tulla meidän sänkyyn nukkumaan.

Yön toinen syöttö silloin siis ja nukuttiin kaikki (myös Luukas, joka oli tullut meidän sänkyyn) seitsemään asti, ahtaasti, mutta hyvin. :) Joten parempi yö kuin yleensä. :) Ihmettelen kyllä, kun tänään huomasin Johanneksen kolmannen ylähampaan tulleen läpi. Mutta hei, en valita. ;)

Olohuonetta
Kirjahylly tuolta työhuoneesta siirtyi sitten olohuoneeseen (me niin tarvittaisiin kaksi niitä...) ja olohuoneesta lipasto siirtyi meidän makuuhuoneeseen pinnasängyn tilalle. Olohuoneeseen on muuten tullut myös uusi verhotanko ja sitten muualta siirretyt pöytä ja lamppu. Lisäksi vaihdoin nuo verhot, jotka on mun yksiössä ollut viimeksi ylhäällä. Harmi, että niitä on vain yksi sivuverho, kuten useimpia verhoja mitä mulla on. Eipäs ole ollut tällaisia "perinteisiä" ikkunoita aiemmissa asunnoissa.

----

Tänään onkin ollut oikein mahtava päivä. :) Ystäväni tuli tyttärensä kanssa kylään ja syötiin yhdessä lounasta. (Resepti tulee tänne kyllä...) Sitten yritin mennä kirjastoon poikien kanssa, mutta ne nukahti molemmat autoon. Menin takaisin kotiin, pojat jatkoivat uniaan ja minä haravoin pihan (tai siis kannoin lehtiä peräkärryyn). Mikan tullessa töistä käytiin vielä koko perhe kirjastossa ja kaupassa. Ja hei, varjossa oli +16,9 astetta. Tällaista lisää!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)