sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Kuningatarkakku äideille

Photo a day 120513
"Mother"
Tänään ei lähdetty kotoa minnekään, vaan kutsuimme omat äitimme syömään kakkua meidän kanssamme tänne meille. Hyvää oli kakku, joten ajattelinpas jakaa teille tämän reseptin. :)

Kuningatarkakku

Pohja: Tiikeri-sokerikakku
Vaalea pohja
4 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,75 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Tumma pohja
2 munaa
0,75 dl sokeria
0,5 dl perunajauhoja
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
0,5 tl leivinjauhetta

Voitele ja jauhota vuoka. Voitele kevyesti voilla, margariinilla tai öljyllä. Jauhottamiseen soveltuvat korppujauho, mannasuurimot, kauran- ja vehnänleseet, kaurahiutaleet, kaakaojauhe. Kopauta voideltua vuokaa, jotta ylimääräinen jauho karisee pois.
Valmista ensin vaalea taikina. Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaaleaksi vaahdoksi. Vaahto on valmista kun vatkaimesta jää kuvio pintaan selkeästi. Liiallinen vatkaaminen on pahasta, munavaahdon ilmakuplat puhkeavat eikä taikina kohoa.
Sekoita kuivat aineet ja pyöräytä jauhoseos munavaahtoon hellästi. Liiallinen vatkaaminen tässä vaiheessa laskee taikinan kohoavuutta.
Valmista samalla tavoin suklaataikina. Kumoa taikinaa vuorotellen vuokaan ja paista kakkua 175 asteessa 40-45 minuuttia.
Paista kakkua aina alimmalla ritilällä. Näin kakku ehtii kohota ennen kuin pinta kypsyy.
Kokeile kakun kypsyyttä tikulla. Jos kakkua kypsentää liikaa, se kuivuu ikävästi reunoista.
Anna kakun jäähtyä hetki ennen kumoamista, leikkaa varovasti kolmeen osaan.


Täytteet:
Kostutus esim. vadelmalimsalla
½ purkkia Philadelphia Marabou - levitettä
1 purkki Kuningatar - pilttiä
2 dl kuohukermaa vaahdotettuna, makeuta sokerilla.

Kostuta kakkupohja limsalla. Alimmaiseen kerrokseen levitä ohuesti pilttiä ja kermaa. Laita seuraava levy päälle. Levitä keskimmäiseen kerrokseen suklaalevitettä (käytä nopeasti mikrossa, jos ei levity) ja päälle kermaa ohuesti. Nosta kansi päälle ja kostuta huolella. Levitä kannen päälle taas pilttiä ja sen jälkeen kuorruta kakku kermalla kokonaan, myös sivut.


Päällinen
1 paketti kaulintamassaa (vaahtokarkkimassaa)
koristehilettä (tämä ei ollut syötävää!)
pari palaa suklaata

Kauli massa ohueksi levyksi tomusokerin avulla ja nosta se varovasti kakun päälle. Tasoita ja viimeistele leikkaamalla ylimääräiset pois veitsellä.

Kauli ylijäänyt massa ohueksi ja tee muotilla esim. perhosia. Kostuta perhoset vedellä ja ripottele koristehilettä päälle. (Tämän sain "Koristeelliset kakut" lehden mukana, se ei ollut syötävää, joten koristeet piti jättää sivuun syödessä.)

Laita pari palaa suklaata muovipussiin. Valuta kuumaa vettä hanasta esim. mukiin ja laita muovipussi sinne. Anna sulaa, jonka jälkeen leikkaa kulmasta pieni pala pois. Nyt voit kirjoittaa suklaalla leivinpaperille mitä haluat. Sen jälkeen vie leivinpaperi pakastimeen muutamaksi tunniksi, jonka jälkeen voit nostaa itsetehdyn suklaakoristeen kakun päälle. 


Nami!
Terassikauden avaus
Ostettiin äitienpäivälahjaksi uudet pehmusteet ulos, oon kyllä tyytyväinen. :) Nyt vielä noiden aitojen maalaus ja vähän jotain kukkia, niin terassi olisi oikein bueno. :) (Niin ja kalusteiden öljyäminen... Tuleehan noita hommia, jos alkaa miettiä. :D)

Äitienpäiväruusu
Minä ja pojat
Oli muuten oikein ihana päivä! Aamulla sain nukkua pitkään, aamupala oli valmiina kun heräsin ja sain ihanan itsetehdyn kortin. Siivottiin, tehtiin ruokaa ja kakku, jonka jälkeen tosiaan äidit tulivat tänne kahville ja kakulle. Ulkona oli oikein ihana ilma ja tarkeni ilman takkia ensimmäistä kertaa tänä keväänä. :)

Toivottavasti teillä muillakin oli kiva päivä! :)

2 kommenttia:

  1. Olipa ihana kirjoitus ja herkullisen näköinen kakku!!
    Minä sain ruusun ja kuohuviiniä mieheltäni vaikka meillä ei lapsia ole. Se oli tosi ihanaa kun sehän ei ole itsestään selvyys, että kaikista naisista tulee äitejä :)

    VastaaPoista

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)