perjantai 17. toukokuuta 2013

Pikkuunen Johannes 10kk!

Jonski 10 kk
Niin kuin jo vähän viimeksi arvelin, ei tullut nallekuvien ottamisesta enää mitään. Varsinkaan kun sain niin hyvän idean yrittää ottaa niitä kuvia ulkona. :D No, ehkä yritän joku toinen päivä uudelleen.

Kesää kohti mennään ja kymmenen kuukautta on pojulla nyt mittarissa. Kaksi kuukautta enää, niin täytetään jo vuoden. Aika hurjaa.

Tää kuukausi on tuntunut yllättävän pitkältä. Paljon on tapahtunut, eikä poju tunnu enää niin pieneltä kuin kuukausi sitten.

Mamman kulta
Kuukauden aikana ollaan opittu konttaamaan todella kovaa, nousemaan seisomaan melkein mitä tahansa tukea vasten, kävelemään tuen kanssa jne... Tällä viikolla on kovasti yrittänyt jo päästää tuesta irti, eli kokeilee hieman tasapainotella. 

Ensimmäinen sana on tullut, mammaa hoetaan kovasti. :)

Hampaita on nyt viisi, eli kaksi on tullut lisää kuukauden aikana.

Neuvolassa käytiin tänään ja kaikki oli ok. Pituus oli nyt vähän yli 71 cm ja painoa 8070 g. Pienen puoleinen, mutta hyvin kasvaa omalla käyrällään. (Mutta eipäs mekään mitään pitkiä olla Mikan kanssa...)

Olipas ihanan lämmin päivä!
Omaan huoneeseen tottuminen on mennyt yllättävän hyvin. Kahdella heräämisellä ollaan usein pärjätty ja yhdellä syötöllä. Nyt kaksi yötä voi melkein sanoa, että Johannes on nukkunut koko yön (n. klo 21-05 katkeamatonta unta). Ihanaa, sanon minä. Viiden maissa otan sen yleensä viereen nukkumaan ja syötän, jos ei rauhoitu. Sitten voidaan nukkua vielä seitsemään-kahdeksaan.

Päiväimetykset olen lopettanut ja imetän enää n. 3x vuorokaudessa, aamulla, illalla ja kerran yöllä. Korviketta en saa vieläkään pojalle juotettua "tarpeeksi", mutta laitan sitä sitten puuroon ja soseisiin.

Tänään meillä oli varjossa asteita +26. Tuli vähän yllättäen tämä helle. Sai kaivella esiin aurinkorasvat, shortsit ja lakit. Oltiin aika paljon ulkona, mutta yritin että pojat olisivat varjossa, Ja Johanneksella oli kyllä aika paljon enemmän päällä kuin noissa kuvissa. Hänen mielestään se oli kurjaa, koska paljain varpain ja jaloin oli niin kiva konttia ympäriinsä. :)

Huomiseksi luvataan samanlaista säätä, joten odotettavissa on, ettemme paljon ole huomenna sisällä. Paitsi tietenkin (oliko se) neljältä, kun tulee matsi. :)

Ihanaa kesäistä viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)