maanantai 20. helmikuuta 2012

Gran Canaria, osa 1

Meillä oli ollut pari kuukautta mietinnässä, josko lähtisimme ulkomaille kun Mika täyttää 30. Ei ehditty silloin kuitenkaan, kun haluttiin odottaa ensimmäisen ultran yli. Matkakohteen valinnassa oli omat hankaluutensa tällä kertaa, ei viitsinyt lähteä vain sinne, minne halvimmalla pääsi. Egypti oli poissa laskuista, koska oon ollut siellä aika monta kertaa, enkä nyt raskaana viitsinyt sinne lähteä. Lapsen kanssa Kanaria tuntui paremmalta vaihtoehdolta.

Ensiksi katsoimme kahden viikon matkoja, ne kun liikkuu samoissa hinnoissa kuin viikon matkat kun äkkilähtöjä katsoo. Ei löytynyt mitään... Sitten katsoimme viikon matkoja. Hinnat olivat 800 €/viikko, ilman aterioita. Oli jostain syystä aika huono tilanne äkkilähdöissä. Sitten yksi päivä ennen Mikan lounasta löysin Lomamatkoilta kahden viikon matkan Maspalomasiin, Gran Canarialle. Ja All Inclusive samaan hintaan. (800 €/vko/hlö) 

Alkoi pyykkääminen, pakkaaminen ja kaikkee mitä matkaa ennen pitääkään tehdä. Viikko oli aikaa lähtöön.


Kolme matkalaukkua, yhteensä 50 kiloa. Jo sinne mennessä siis. Mutta painoa selittää osaksi se, että otin Luukakselle mukaan aika paljon kaikkea syömistä ja vaippoja. Mä kun en tiennyt miten Luukas suhtautuisi paikalliseen ruokaa (ja onneksi otin mukaan, kaikelle oli käyttöä). Mutta painoa oli saman verran takaisin tullessakin.


Jännitin lentomatkaa aika hirveästi. Pelkäsin, ettei siitä tulisi pojan kanssa mitään. Saatiin koneen perimmäiset paikat ihan vessan vieressä (sen missä oli hoitotaso) ja vieressä oli vapaa paikka.


Luukas nukahti jo ennen kuin noustiin ilmaan. (Lähtö oli kahdeksalta aamulla.) Joten eipä ainakaan nousun aikana mitään ongelmia ollut. Tutti otettiin takaisin käyttöön matkan ajaksi. Se oli hyvä ratkaisu siellä, mutta tällä hetkellä kyllä ärsyttää, koska kotonakaan ei tutista ole päästy eroon.


Luukas antoi kiltisti meidän syödä ennen kuin heräsi. Ja sitten kun heräsi, niin lueskeli kirjoja ja katseli piirrettyjä, Hieman penkkitila rajoitti menohaluja, mutta kyllä siinäkin riitti katsomista.


Hotelliin tullessa oli iltapäivä. Käytiin välipalalla ja tutustuttiin hotellialueeseen. Luukas tykkäsi ainakin siellä olleesta leikkipaikasta ja liukumäestä tuli liuttua monta kertaa.


Seuraavana aamuna mun annettiin nukkua hetki sen jälkeen kun Mika nousi ylös. Mika ja Luukas ulkoilivat sitten terassilla ja ottivat valokuvia. Näin Luukas poseeraa. :)

Ensimmäisessä kerroksessa, varjopuolella sijaitsi meidän huoneemme. Aika lähellä allasta oltiin, mutta kyllä Luukas aika kiltisti tuossa pysyi, eikä lähtenyt altaalle juoksentelemaan. Kerran käytiin Luukaksen kanssa altaassa. Oli aivan liian kylmää vettä, että siellä olisi pystynyt olemaan. Vaikkakin se oli lämmitetty. Erillistä lastenallasta tässä hotellissa ei ollut, joka harmittaa tosi paljon.


Iltapäivällä käytiin kävelyllä Maspalomaksen rannalla. Käytiin katsomassa Faron majakkaa, joka tuossa näkyy Mikan taustalla.


Päiväunista otettiin kyllä hyöty irti. Eipä hotellihuoneesta paljon mihinkään menty kun Luukas uniansa nukkui. Ja aina ei vaunuissakaan viitsinyt nukuttaa (oli liikaa mielenkiintoista katseltavaa), joten annettiin itsellemme lupa nauttia myöskin päiväunista. :)


Hotellihuoneessa oli matkasänky Luukakselle. Harmi vain, että se mahtui ainoastaan olohuoneeseen, joten siellä Luukas sitten nukkui suurimman osan yöstä. Aamuyöstä otin usein nukkumaan viereen, kun uni ei tullut tuossa sängyssä uudelleen. Mutta olihan tuo kiva paikka leikkiäkin.


Terassia enemmän vietettiin aikaa huoneen etupuolella. Siihen paistoi aurinko ja sitten siinä oli hiekkaa, jossa Luukas pääsi sitten leikkimään. Eikä tarvinnut miettiä sitä uima-allasta.


Käveltiin loman aikana paljon. Tässä oltiin matkalla Playa del Inglesiin ja matkalla tuli palmupuisto vastaan. Käytiin kävelemässä läpi ja ihmeteltiin kuinka paljon erilaisia palmujakin on. Meille ne on kaikki vaan palmuja, mutta esim. thaimaalaisella niillä oli kaikille oma nimensä. Niin kuin meillä esim. koivu, tammi, kuusi, mänty jne... Ehkä ne on niille sitten vain puita? :D


Rankan ylämäen jälkeen päästiin näköalapaikalle, josta näkikin tosi hienosti koko Maspalomaksen yli. :)


Sama paikka illalla Maspalomaksen suuntaan.


Käytiin kävelemässä Maspalomaksessa sijaitsevan "huvipuiston" Holiday Worldin läpi. Sieltä löytyi kummallisia peilejä... Mulla on ihan Marge Simpsonin tukka. :D Luukas tosin pelkäsi siellä kovia ääniä, joten lähdettiin nopeasti pois.


Mutta pelihallissa oli sitten kivaa. Luukas pääsi lentelemään lentokoneella ja ajamaan autolla. Tämä sijaitsi siis samassa paikassa kun tuo Holiday World.

Tässä alkulomaa siis vähän. Tämän jälkeen tulossa auton vuokraamista ja sairastelua. Palataan pian. :)

2 kommenttia:

  1. olitteko te hotel koala garden suitessa ? (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kun Turbo Clubissa, joka kyllä sijaitsee Koalan vieressä. :) Rakennukset on ihan samannäköisiä, näistä vaan puuttuu "katto". :D

      Poista

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)