tiistai 21. helmikuuta 2012

Laskiaistiistain hernekeitto

Laskiaistiistaihin kuuluu ehdottomasti hernekeitto. Meille on tullut jo perinteeksi käydä Mikan äidin luona laskiaishernekeitolla. Ja jälkiruoaksi vohveleita. :)

Nyt on maha niin täynnä, että kun sain Luukaksen nukkumaan, taidan itsekin lähinnä viettää aikaa sohvalla. Vaikka tekemistä olisi kyllä paljon. :D


Luukas söi toista kertaa elämässään hernekeittoa. Viime kerralla oli huonot seuraamukset, katsotaan miten käy. Toivottavasti ei perästä kuulu... Mutta maistui, kaikki lautasella oleva meni. Vohvelit jäi kyllä syömättä. :)


Eihän se mikään maailman kaunein ruoka ole... Mutta hyvää ja itsetehtyä (tai siis ei mun tekemää...). Mä tyydyn aina vaan purkkihernekeittoon, joka kyllä sekin maistuu.

Viime raskaudessa en pystynyt loppuvaiheessa hernekeittoa syömään, närästi niin paljon. Ja sitten oli vielä imetysaika, jolloin sitä ei tullut syötyä lainkaan. Nyt siis sain vielä nauttia siitä ja toivottavasti närästys muutenkin pysyy poissa, sitä kun ei ole vielä ainakaan tässä raskaudessa ollut. :)

Ulkona sää vaihtelee lumisateesta auringonpaisteeseen. Ulkona oltiin Luukaksen kanssa tekemässä lumityöt, mutta nyt sitä lunta taas tulee. Illalla jatkan vielä laskiaisherkuttelua sillä, että käyn hakemassa äidin luota nekkuja. :P

Rattoisaa laskiaistiistaita!

PS: Resepti hernekeitolle löytyy kommenteista, jos joku sitä tarvitsee. :)

5 kommenttia:

 1. Hyvää jatkoa päivälle:) Luukas on eka lapsenlapsi joka söi hernekeittoa että fammu on iloinen:)
  Hernekeitto resepti tulee tässä:
  3L vettä
  1 pussi keltaisia herneitä
  800g jauhelihaa
  2-3 lakerinlehteä
  noi. 10 musta tai maustepippuria
  5 vihanneskutiota
  sinappia maun mukaan
  Hernet laitetaa yön ajaksi likoon
  Keittoaika vähintään 2 tuntia.
  Tämä ei ole perinteinen resepti.Ennen vanhaa meillä kotona laitettiin sianlihaa ja läskiä lisäkkeeksi,ja joskus vielä oli perunaakin seassa.

  VastaaPoista
 2. Kiitos reseptistä, ehkä mä vielä joskus uskallan yrittää itsekin. :)

  VastaaPoista
 3. Meillä Pulla tykkää myös hernekeitosta!

  VastaaPoista
 4. Näyttää niin hyvältä. Meillä ei syödä juuri koskaan hernekeittoa koska Patella on töissä joka torstai. Ei sii shalua sitä kotona syödä. Täytyykin laittaa ensi viikolla kun oon lomalla ja P töissä : )

  VastaaPoista
 5. Mä olen kans enempi purkkikeiton ystävä, joskus on saatava ja kaveriksi karjalanpiirakkaa ja munavoita :)

  VastaaPoista

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)