lauantai 18. helmikuuta 2012

Tulevat laskiaispullat

Tänään se iski. Energiapuuska. Ehkä tästä alkaa nyt sitten energinen keskiraskaus tai ainakin niin toivon. Tai toivottavasti tämä kestää ainakin enemmän kuin tämän päivän. Joten tässä energiapuuskassa tein huomiseksi laskiaispullat valmiiksi. :)

Pullaa ja maitoa
Ja täytyihän niitä maistaa heti tuoreeltaan. Nyt jälkikäteen voisin sanoa, että olisi varmaan kannattanut pyöritellä pullia vähän enemmän... :D


Peruspullat 
30-35 kpl:tta pieniä pullia, n. 25 isompia

5 dl maitoa
50 g hiivaa
1 kananmuna
1 tl suolaa
1½ dl sokeria
1 rkl kardemummaa
14-15 dl jauhoja
150 g margariinia

1 kananmuna
raesokeria

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liota hiiva siihen. Lisää kananmuna, suola, sokeri ja kardemumma. Sekoita. Lisää puolet jauhoista ja sekoita voimakkaasti. Lisää sen jälkeen pehmennyt margariini ja loput jauhoista. Alusta niin, että taikina irtoaa reunoista. Anna kohota liinan alla n. puoli tuntia.

Tee taikinasta pullia ja laita ne kohoamaan pellille liinan alle. Voitele pullat ennen uuniin laittoa kananmunalla ja ripottele raesokeria päälle.

Paista 200 asteessa 12-15 min. uunin keskitasolla.


Huomenna nämä saavat sitten väliinsä mansikkahilloa ja kermaa. Tuleeko teillä samoin vai suositteko mantelimassaa?

Mukavaa laskiaista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)