tiistai 12. helmikuuta 2013

Meksikolainen kerrossalaatti

Arkiruokakokeilu #5
En nyt laita tähän määriä, oman maun mukaan kerroksia.

Meksikolainen kerrossalaatti
Jäävuorisalaattia
Salaattisipulia
Kirsikkatomaatteja
Paprikaa
Maissia
Guacamolea, levitä ohut kerros
Juustoraastetta, raastettuna
Papuja (valuta nesteet pois)
Cremé fraiche, koko purkki
Maissilastuja, murskattuna

Asettele ainekset kulhoon listan järjestyksessä. Älä sekoita. Ota lautaselle annos jokaista kerrosta. Tarjoa esim. grillatun kanan tai lihan kanssa.

Photo a day 120213
"Where you ate lunch"
Tätä meillä oli siis lounaaksi. Jouduin muokkaamaan alkuperäistä reseptiä aika lailla, mutta ihan ok se oli näinkin. Tarkoituksena oli kokeilla syödä papuja. En ole oikeastaan koskaan papuja syönyt ja en voi sanoa, että tänäänkään ne olisi tehnyt mitään vaikutusta...

Joskus voisi kokeilla uudelleen, mutta hieman eri ainesosilla. Mutta kerrossalaateista mun suosikki on edelleen (maailman paras) kanasalaatti, jota teen aika usein. Mulla ei täällä blogissa tainnut olla sille reseptiä, mutta laitan sen sitten kun teen seuraavan kerran. :)

Täältä löytyy tuon meksikolaisen salaatin alkuperäinen ohje: A very naughty Mexican layer salad

PS: Huomenna blogi täyttää vuoden! Jotain arvontaa tai muuta ilmeisesti yleensä kehitellään, mutta taida olla mulla mitään arvottavaa... Onko jotain ideoita? ;)

3 kommenttia:

  1. Mä tykkään ihan hulluna semmosesta jauheliha-papukastikkeesta, jonka "reseptin" opin kakkosanopilta. 2 purkkia valkoisia papuja tomaattikastikkeessa, iso pkt jauhelihaa, 1 ruokakerma ja mausteita oman maun mukaan (ite laitan vähän suolaa, valkosipulijauhetta ja mustapippuria). Nuo kaikki kimppaan ja perunoita kaveriksi. :) Meillä syö tyttökin papuja ihan onnessaan tuossa seassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitääpäs kokeilla. :) Meillä oli kidney-papuja tässä ja oli kyllä niin jauhoisia, että yök. :D

      Poista
    2. Valkoiset pavut on enemmän sellaisia "vahamaisia" mun mielestä. Ei ainakaan läheskään niin jauhoisia, kuin kidneyt! :D

      Poista

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)