perjantai 15. helmikuuta 2013

Visiittivuoka

Arkiruokakokeilu #6

Tämä nyt ei ole oikeastaan mikään uusi kokeilu, viimeksi tätä tein joskus vuonna 2010. Mutta nyt kaivoin vanhasta blogistani tämän ohjeen ja tein meille huomiseksi ruokaa.

Sain reseptin aikoinaan eräältä mummulta Nivalasta, joka oli tehnyt samalla ohjeella jo vuosia tätä. Joka kerta kun tätä söin, oli se niin mahtavaa, että pakkohan tuo resepti oli kopioida. Netistä löytyy lähinnä perunaversiona tätä, mutta riisiin tehtynä tämä on niin hyvää etten ole perunalla edes tätä yrittänyt.

Eli tässä tulee resepti:

Visiittivuoka

½ l vettä
1 lihaliemikuutio
2 dl pitkää riisiä
300-400 g jauhelihaa
1 sipuli
voita tai margariinia
valkopippuria, suolaa
3-4 tomaattia
1 purjo
Juustokastike:
2 rkl voita tai margariinia
2 rkl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
2 dl juustoraastetta
suolaa, mustapippuria

* Keitä riisit puolikypsiksi lihaliemessä. Ruskista jauheliha ja hienonnettu sipuli. Mausta seos suolalla ja pippurilla.
* Valmista juustokastike: sulata rasva, kiehauta vehnäjauhot sulaneessa rasvassa. Lisää kylmä maito koko ajan sekoittaen. Lisää raastettu juusto. Keitä kunnes juusto sulaa. Mausta suolalla ja pippurilla.
* Viipaloi tomaatit ja purjo. Pane voidellun vuoan pohjalle kerros keitettyä riisiä. Lisää jauheliha-sipuliseos, tomaattiviipaleet, purjorenkaat ja kerros riisiä, Kaada juustokastike päälle.
* Paista 200 asteessa n. 40-50 min.

Tämän kanssa suosittelen Thai sweet chili - kastiketta. :) Vielä parempaa tämä on, mikäli teet edellisenä päivänä sen jääkaappiin ja tarjoilet sitten vieraille seuraavana päivänä. :)

1 kommentti:

  1. Kannattaa kokeilla juustoraasteen tilalle koskenlaskijaa, ja lisukkeeks puolukkahilloa :) superhyvää!

    VastaaPoista

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)