torstai 21. kesäkuuta 2012

Moi!

Vauhtia riittää
Luukas oppi sanomaan tänään "moi". Ihan yllättäen. :) Kuulosti hauskalta, joten Mika kuvaili sitä videollekin. Lisäksi tänään on ainakin kuultu toinenkin uusi sana: lammas. Aikaisemmin lammas on ollut vain "mää!!!" Kovaa ja korkealta tietenkin.

Ja kun pojan suusta kuulee jo ihan järkeviä lauseitakin, niin kommunikointi on helpottunut huomattavasti. "Ei":n rinnalle on tullut "juu", mistähän sekin on tullut? Ja kun ruokaa on syöty tarpeeksi, Luukas ilmoittaa "maha täynnä."

Vielä viikko sitten yöunille mentäessä sanottiin "heippa", nyt se on ihan kunnolla "öitä!" Sitä tosin hoetaan myös päiväunille mentäessä ja kaupassa kun alkaa väsyttää.

"Brumman" tilalle on alkanut tulla osittain "auto", mutta traktori on edelleen "kai." Nyt osataan myös sanoa "hyvää", kun jostain tykätään.

Ja jaetaan vielä tähän Luukaksen uusin lempileikki: Luukas juoksee karkuun jompaan kumpaan makuuhuoneeseen ja laittaa siellä pään tyynyyn. Sitten alkaa kuorsaamaan kovaan ääneen ja odottaa, milloin mä tulen etsimään sitä. Usein on siellä myös silmät kiinni ja leikkii nukkuvaa.

Tää ikä on niin ihana. :) Vaikkakin poika koettelee hermoja jatkuvasti uhmailemalla, niin siitä on kuoriutunut aikamoinen viihdyttäjä. Toivotaan, että sama hyvä tuuli jatkuu kun vauva syntyy, niin kaikki olisi helpompaa. :)

Blogi pitää nyt pienen juhannustauon ja täten toivotan kaikille oikein rentouttavaa juhannusta!

1 kommentti:

 1. Hyvää juhannusta! :)
  Tämä ikä on kyllä mainio, noi jutut :) Aada ilmoitti pihalla, että keinuu isin sylissä koska äitin sylissä keinuminen on hankalaa <3

  Joskus meillä ruoka on maukasta, tosi maukasta, maistuu hyvälle jne. Ja kun ei enää syödä niin se on sitten "kiitos valmis". Unille meillä mennään ja sanotaan hyvää yötä ja joskus perään kauniita unia.

  Aada on nykyään sellanen höpöttäjä, että välillä sydän sulaa noista jutuista!

  Kavereilla tullut n. 2vuoden ikäerolla lapset ja ovat pärjänneet hyvin ja isosiskot ja veikat huomioineet pienet hyvin!

  VastaaPoista

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)