tiistai 19. kesäkuuta 2012

Sadepäivä keittiössä

Tänään tuli sadepäivä, niin kuin eilen jo arvelin. Mutta onneksi alkoi sataa vasta iltapäivällä, joten ehdittiin puistoon aamupäivällä. :) Luukas tykkäsi todella paljon uusista hiekkaleluistaan, joten kiitokset mummulle ja tädille!

Iltapäivällä Luukaksen unien aikaan päätin, että nyt on pakko siivota keittiö. Vessan ohella keittiön siivoaminen on mun listalla aika häntäpäässä kotitöissä. Inhoan sitä, että pitää hinkata pintoja puhtaaksi. Mutta olen lykännyt sitä niin kauan, että nyt oli vain pakko. (Ja sillä ei ole mitään tekemistä asian kanssa, että eilen paistamista lihoista räiskyi marinadit pitkin seiniä...)

Ja mähän olen luvannut, että esittelen meidän keittiön joskus paremmin kuin verhokuvilla. No, tässä tulee. :)


Tämä alue oli kamalassa kunnossa. Tiedän, että tahrat pitäisi pyyhkiä tuoreeltaan, tiskit laittaa heti koneeseen ja ongelma-astiat, kuten paistinpannu tiskata heti. Ja kierrätykseen menevät nopeasti omiin pusseihin ja sitten nopeasti kierrätykseen (ettei kerry viikkojen pinoja...).

Nyt otin rätin käteen ja pesin puhdistusaineella kaikki pinnat (myös seinät) ja järjestelin turhat tavarat pois.

Tuo tiskausnurkkahan on todella pimeä, onneksi Mika asensi uuden lampun, jotta siellä näkee edes jotain. Mutta toimivahan tämä ei ole nykymittapuulla ollenkaan.


Samasta asiasta toiseen suuntaan. Jääkaapin vieressä on kuivaruokakaappi, jossa myös kattilat jne. ovat. Se on ihan täynnä ja epäjärjestyksessä, mutta multa löytyy pari vanhaa kuvaa sisällöstä kun kerran siivosin sen kunnolla. :D

Vahakangas oli taas valunut ihan väärään asentoon, joten nyt kun oikaisin sen, niin siinä on taas kivat vekit. Kyllähän ne siitä oikenee, jos liina saa pysyä paikallaan. (Mitä epäilen.)

Me syödään nykyään aika harvoin keittiössä, koska olohuoneen ruokapöytä tuntuu mukavammalta. (Ja niin kuin tässä olisi aina näin hyvin tilaa...)


Tässä sitten vielä toiselta seinältä kuvaa. Kuten näette laskutilaa ei paljon ole. Tai työtilaa, joten kaikki kokkaaminen tapahtuu ruokapöydällä. Puuhella on täysin toimiva, mutta kesällä sitä ei tule käytettyä yhtään.

Joten tulipa tämä sadepäivä käytettyä hyödyksi. Nyt olisi sitten enää muu talo jäljellä. :D

1 kommentti:

  1. Kyllä on hienoa! Tuu meille tekeen sama homma. Ostettiin tänään eteiseen sellanen penkki.Valkoinen, jossa on istuintyyny ja kolme koria alla. Pitää vaan siivota eteinen että saa sen esille. Sitä en tänään jaksa tehdä.

    VastaaPoista

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)