keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Vauvan kehto

Ensimmäistä lasta odottaessa ei oikeastaan tarvinnut miettiä muuta kuin sitä, että vauvalla on joku paikka nukkua. Äitiyspakkauslaatikko käy ihan hyvin ja sitten pinnasänky, kun siitä kasvaa ulos. 

Meillä Luukas nukkui paljon sohvalla. Siinä mun vieressä kun olin koneella tai kun me katsottiin Mikan kanssa tv:tä. Silloin se oli erittäin hyvä kun ei osannut vielä kääntyä. Sitten kun opittiin liikkumaan, pinnasänky oli melkein ainoa vaihtoehto vaunujen lisäksi. 

Luukas alle 1 kk
Nyt on sitten juurikin Luukas syynä siihen, että jotain muuta pitää keksiä. En viitsisi ihan sohvalla noin vain pitää, jos innokas hoitaja käy häiritsemässä unta. Nyt meillä on myös isompi asunto, joten liikuttavuuttakin pitää miettiä. ÄP-laatikko kävisi muuten, mutta se on aika matala ja hutera, jos esim. pöydälle tai sohvalle laittaa.

Tuttavat suosittelivat vaavisänkyä. Voi vuokrata siksi aikaa kun on tarvis (4 kk) ja sitten saa palauttaa. Korkea ja helppo liikutella paikasta toiseen. Okei, ulkonäkö ei ole mikään maailman hienoin, mutta so what?

Mutta mun mielestä vaavisänky on aika hintava, ollakseen siis vuokrasänky. Yhdellä vauvapalstalla sitten joku vinkkasi kehdoista, jotka ovat yhtä korkeita kuin vaavisänky ja pyörillä liikuteltavia myös. Ja keinumisen voi estää lukitsemalla kehto paikoilleen. Ja pyörätkin ovat lukittavat. Hintaa oli pari kymppiä enemmän kuin vaavisängyllä, mutta ainakin se on sitten oma.

Jos sattuisi se kolmas lapsi vielä vaikka tulemaan. Ja jälleenmyyntihintaahan tässä kuitenkin on, joten periaatteessa hinnan puolesta ei häviä vaavisängylle. Ja ulkonäöllisesti voittaa 10-0. ;)

♥ Vauvan ikioma ♥
Ja onhan se kiva, että vauva saa jotain omaakin, kun isoveljelle ostettiin kaikki hoitopöydästä pinnasänkyyn.

Nyt siis voin nukuttaa vauvan oikeastaan missä vain kotona ja siirtää sitten esim. makuuhuoneeseen nukkumaan rauhassa. Tukevalta tuo tuntuu, joten kaatumisvaaraa ei pitäisi olla. Olen kyllä enemmän kuin tyytyväinen. :)

Laitoin kehtoon jo patjan ja aluslakanan. Lisäksi reunoille pinnasängyn pehmusteen. Peitto ja pussilakanakin on jo, mutta pitäisi varmaan vähän silittää sitä lakanaa. Ehkä illalla sitten.

Kiitos Mika kun kokosit kehdon. ♥

Minkälaisia nukkumisratkaisuja teillä on ollut pienille? Erosiko ensimmäisen ja toisen (kolmannen jne...) nukkumisjärjestelyt toisistaan?

Ja niin, tilasin kehdon täältä: Vaunula

Huom: Linkki päivitetty 5.7.12 :)

6 kommenttia:

 1. Eikä! Ostettiin just tommonen meidän tytölle, nyt 2kk. Tosin valkoinen ja 100e kalliimpi ja ilman noita pyöriä. Pyörät olis ihan loistavat, ei tuota tuu sängyn vierestä vietyä pois ilman niitä.

  Typy nukahtaa huonosti ja kiikutustoiminto on hurjan kovassa käytössä. Siitä tulee vaan melkeinpä jännetupin tulehdus kun itse makuulla kiikuttelee tietyllä ranneliikkeellä kehtoa :)

  VastaaPoista
 2. Kehto on kyllä hieno, eikä todellakaan siis kallis! Pitänee itse kokeilla noita pinnasängyn reunasuojuksia kehtoonkin, kiitti vinkistä!!
  -ankku

  VastaaPoista
 3. Mistä tuollainen kehtoratkaisu löytyi ja millaisella hinnalla? - Esikoistaan odottava ja kehtoa harkitseva

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo linkki ei näköjään enää toimikaan... Tässä uusi: http://www.vaunula.fi/keinuva-kehto-pyorilla-p-835.html

   Päivitän sen tähän tekstiin myös. :)

   Poista
 4. Ei tuossa kehdossa sattuisi lukemaan valmistajaa? En löytänyt mistään umpipäädyllistä tai edes yhtä tukevan näköistä kuin tämä. Ei ole enää Vaunulankaan valikoimissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti ei lue. Enkä yhtään muista mitä paketeissakaan luki. Harmi jos ei ole enää saatavissa. Ollaan kyllä oltu tyytyväisiä. Poju nukkuu siinä vieläkin. :)

   Poista

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)