lauantai 9. kesäkuuta 2012

Raparperi-vadelmakiisseli

Keräsin toissapäivänä ensimmäiset raparperit omasta pihasta tälle kesälle. En sitten kuitenkaan ehtinyt niistä tehdä mitään, mutta eilen illalla sitten tein kiisseliä. Jännitin, riittäisikö perunajauhot, mutta ehkä hieman vajaa määrä teki kuitenkin kiisselistä hyvää. :)

Raparperi ja vadelma ne yhteen sopii...
Raparperi-vadelmakiisseli
250 g raparperia
2 dl sokeria
8 dl vettä
4 rkl perunajauhoja
1 dl vettä
vadelmia maun mukaan

Laita kattilaan raparperit, sokeri ja vesi. Keitä niin kauan, että raparperit ovat hajonneet. Ota pois levyltä. 
Sekoita perunajauhot desiin kylmää vettä ja lisää kattilaan hitaasti koko ajan sekoittaen.
Laita kattila uudelleen levylle ja anna kiehahtaa, lisää vadelmat.

Paras lisuke kuuman kiisselin kanssa on vaniljajäätelö.
Raparperin kanssa kannattaa muistaa syödä/juoda enemmän kalsiumpitoista kuin normaalisti, joten vaniljajäätelö sopii tähän aivan mainiosti. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)