maanantai 2. huhtikuuta 2012

Maito on pop

Muu!!
Niin kuin varmaan monessa muussakin lapsiperheessä, meillä menee paljon maitoa. Yleensä ostetaan Maitokolmion maitoa, koska se tuotetaan lähempänä. Mutta joskus päiväyksen takia tulee ostettua Valion maitoa. Ja tämä purkki on Luukaksen mielestä niin kiva. :) Osaa nimetä noista lehmistä mamma-, pappa- ja Luukas-lehmän. Mamma on tuo iso valkoinen etualalla, pappa on tuo sininen tuolla ylhäällä ja Luukas on tuo pienin alhaalla. ;)

Meillä kiukutellaan ruoan kanssa. Lähinnä siis aamu-, ilta- ja välipalojen kanssa. Ei haluttaisi syödä mitään. Siksi tämän aamun biisi onkin ollut "Kuningas Ei", joka sattumoisin tuli Pikku kakkosessa tänä aamuna. Ottikohan Luukas siitä mallia?

Mutta maito. Sitä menisi kyllä vaikka millä mitalla. Ja yleensä jugurtti, puuro, smoothie yms. menee, kun niihin vain laittaa tarpeeksi maitoa. Tänä aamuna ei tosin mene, vaan pullosta kaadettiin sekoitukset lelulaatikkoon. Pitää kokeilla välipalaksi uudelleen.

Vähän huolissani oon tuttipullon käytöstä, kun muuten ei saa sille tarpeeksi syötettyä mitään. Mutta kai siitäkin oppii pois kun vain ruokaa tarjoaa? Tänään aamupalalla tarjosin banaania, leipää, voileipäkinkkua, kalkkunaleikettä ja jugurttia. Yksi pala banaania, yksi siivu kinkkua, kalkkunaleike ja palanen leipää. Ei mitään muuta. Ja sitten vielä mietin miksi poika on niin kiukkuinen ennen lounasta.

Jos nyt tänäänkin sitten sorrun ja annan sille maitoa, että edes jostain energiaa saisi? Valmiit vellit (maissivelli) olisi toinen vaihtoehto.

Ja niin, yöllä Luukas kävelee (juoksee) itse jääkaapille ja odottaa, että mä annan sille maitoa. Ja voi taivas, jos annan sen kylmänä. Silloin mennään mikron luo vaatimaan lämmitystä. Mä oon tainnut hemmotella pojan pilalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)