torstai 19. huhtikuuta 2012

Takapihan patio

Kuten jo aiemmassa postauksessa kirjoitin, pieni kevätfiilis on alkanut nostaa päätään. Ja siksi olenkin alkanut haaveilemaan meidän takapihan kunnostuksesta. Viime kesä meni tuon autotallin rakentamiseen ja maatöihin, joten siellä on edelleenkin aika sekaista. Multakasoja, lautoja, nauloja jne... Heti kun lumet sulavat, on pakko mennä siivoamaan sinne, että Luukas voisi juoksennella siellä vapaammin.

Laittelen pihasta kuvia sitten kun siellä on jotain näytettävää. :) Nyt ajattelin keskittyä meidän terassiin tai patioon, kummaksi sitä nyt pitäisi kutsua? Patio taitaa olla oikeampi nimitys, vaikkakin mun mielestä sitä vähemmän käytetään.

Tämän päivän lumitilanne.
 Alue on aika iso, joten sinne voi laittaa useita toimintoja. Grilli meillä on tuossa nurkassa, siinä tulee grillailtua sekä puilla että valmiilla hiilillä. Siivoamista siinä olisi nyt tosi paljon, viime syksynä kaikki jäi vähän kesken. Onko kellään vinkkejä miten saisin nuo laatat ja kivireunuksen puhtaaksi? Grillattiin kalaa viime syksynä, joka jätti rasvajäljet ja nyt ne ovat tummuneet (ei lähtenyt pois silloin). Ritiläkin pitäisi hinkata oikein kunnolla, toivottavasti Mika tekee sen... :D

Pöytä, tuolit ja keinu tulivat talon mukana. Ne kaipaisivat käsittelyä ja ehkä miellään uusisin ne. Haaveilen valkoisista kalusteista ja toisaalta polyrottinkiset sohvaryhmät kiinnostaisivat. Pitää katsoa, löytyisikö jostain jotain kivoja ja edullisia. :)

Tuo aita onkin sitten sellainen, jonka maalaisin jos voisin. Kaksi "seinistä" on keltaisia, joten haluaisin yhtenäistä sävyä. Valkoisista haaveilin, mutta parempi olisi varmaan laittaa ne tummiksi, jolloin ulkonäkö pysyisi siistimpänä.Talon seinusta näyttää sitten tältä. Varastotila loppui kesken, joten kalusteet ovat vain olleet tässä koko talven. Sinne jäi myös lumien ja kaatosateen yllättämät vanhat pehmusteet (tai siis osa niistä), jotka nyt varmaankin lentävät roskikseen. Pehmustelaatikko oli huono ostos, se pitäisi vuorata varmaan muovilla. Nyt tosin se on katoksen alla suojassa, joten ehkä pehmusteetkin pysyisivät parempina. Nyt se säilöö kastelukannuja ja muuta. Voisihan se toimia myös lelujen säilytyspaikkana, mikäli varastoon saadaan tilaa pehmusteille.

Tuolit tuossa seinustalla ovat mun, jotka hankin yksiön parvekkeelle. Niihin mulla on tosi kivan väriset pehmusteet, mutta nekin ovat haaleet niin että uusia nekin pitäisi. Ja nämäkin pitää käsitellä mahdollisimman pian. Seuraavaksi haluaisin jotain huoltovapaampia kalusteita, onko sellaisia?

Viime keväänä tuossa tarkeni t-paidalla jo ennen kuin lumet olivat lähteneet. Toivottavasti tännekin saadaan vähän paremmat kelit, niin päästään aloittamaan grillikausi. :)

Miltäs näyttää, saisiko tästä kivan kesäpihan? Paljon uusia juttuja se vaatisi ja siivoamista, mutta ehkä jonain päivänä...

3 kommenttia:

 1. Kivalta vaikuttaa ja puitteet teillä näyttävät hyvältä. Paistaakos tuohon grillipaikalle aurinko? Meidän tulevan talon takapiha (muuttoon 2 viikkoa) on varjon puolella ja itse olen myös miettinyt, miten tulevaisuudessa terassia laittaisi. Tänä kesänä keskitymme kuitenkin vain sisähommiin. Toivotaan, että sää pian paranisi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paistaa siihen aurinko. :) Sen takia se on aika lämmin kesäisin. Hyttyset vaan vaivaa hirveästi, toivottavasti tänä kesänä olisi vähemmän kuin viime kesänä. :)

   Poista
 2. Terassi vs. patio - meillä on patio. :)

  Tuohon saa tosi kivan kesäpihan.

  VastaaPoista

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)