perjantai 13. huhtikuuta 2012

Rv 25+0

Pallo 25+0

Siitä onkin kolme viikkoa kun olen viimeksi laittanut mahakuvaa. Tänään alkaa siis 26. raskausviikko. On se hieman kasvanut ja se kyllä tuntuu. Eilen kaveri kommentoi, että mulla oli näin iso maha kun lähdin synnyttämään viimeksi... Kyllä se taisi hieman isompi olla. :) Mutta niin kuin neuvolassa sanottiin, maha on noin kuukautta edellä laskettua aikaa. Sf-mitan mukaan siis. 

Viime raskaudessa kuulin monesti kehuja kuinka hehkuin ja tunsinkin olon suurimmaksi osaksi hyväksi, kylkikipua lukuunottamatta. Nyt olo on vain nuutunut ja aika kamala. Kaukana hehkeästä siis. En osannut kuvitellakaan, kuinka väsynyt sitä voi olla. Luukas saa näin aamuisin katsoa piirrettyjä hieman enemmän, koska mä en vain jaksa aloittaa päivää... vielä.

Närästys on ihan kamalaa, siitä kun en koskaan ole kärsinyt muuta kuin raskauden aikana. Hampaidenpesukin aiheuttaa niin hirveän poltteen, että Rennietä pitää napata päälle. Kylkikipukin on tosiaan tullut taas vaivaksi, mutta helpompaa se on kuin viimeksi kun pääsee lepäilemään edes sohvalle kesken päivää.

Napakoru mulla on vielä, vaikkakin olen vaihtanut sen tuollaiseen joustavaan. Viimeksi taisin ottaa sen pois vasta vähän ennen synnytystä. Ja pari viikkoa synnytyksen jälkeen pistin sen takaisin. Mua kyllä peloteltiin kauhutarinoilla, kuinka lävistys repeää jne... Onneksi mitään ei ole sattunut. Raskausarpiakaan ei ole tullut, vaikka tässä raskaudessa en olekaan rasvaillut mahaa. Viimeksi rasvailin ahkerasti, eikä silloinkaan mitään tullut.

Paino kipuaa ylöspäin koko ajan. nopeampaan tahtiin kuin viimeksi. Lähtöpainoakin oli enemmän. Vähän huolestuttavaa, varsinkin kun väsymys vie sohvan pohjalle melkein jokaiseksi joutohetkeksi. 

Viime yö oli aika kamala, Luukaksella oli ilmeisesti maha kipeä, joten sen kanssa valvottiin melkein koko yö. Kuudelta soi Mikan herätyskello... ja siitä tunnin eteenpäin. Vähän ennen seitsemää noustiin ylös pojan kanssa ja alettiin katsoa piirrettyjä. Nyt välillä ollaan käyty suihkussa ja syöty hieman aamupalaa (kinkku+meetvursti ja maitoa, ei ottanut muuta). Postiin olisi pitänyt mennä, mutta taidan venyttää sitäkin, Me&I paketti siellä odottaisi. :)

Eli mä jään tänne vain odottamaan, että päiväuniaika koittaa, sitten pääsee lepäämään...

Mukavaa perjantaita!

2 kommenttia:

 1. En muista olenko tänne kommentoinut aikaisemmin, suhteellisen uusi tuttavuus tämä sinun blogisi. :) Kiva lukea näissä samoissa vaiheissa elävien blogeja.

  Tsempit väsymyksen ja närästyksen ja kaiken muun inhottavuuden kanssa. Kovin tuttu olotila, mulla on tämä koko raskaus ollut todellakin nimensä mukaan raskasta, eikä se näillä viimeisillä viikoilla ole enää yhtään kivaa. Tuota hehkumista en ole ymmärtänyt koskaan. :D Toivottavasti tämä tajuaa ulkoistua täältä kohta pian. Sulla on vielä hiukan enemmän jäljellä, mutta kyllä se aika nopeaa menee. Varsinkin kun jälkeen päin ajattelee. ;)

  Terveisin Ceraci ja rv 36+3 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!
   Jälkeenpäin se aina tuntuu, että meni nopeasti. Sulla onkin enää noin vähän jäljellä! Luukas syntyi joskus rv 38+, joten en mä usko että tämäkään laskettuun aikaan asti pysyy, mutta mistä sitä tietää. :)

   Tsemppiä viime metreille!

   Poista

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)