maanantai 11. kesäkuuta 2012

Pieniä vaatteita

Olen huomannut, että monessa seuraamassani blogissa kärsitään vaatekriiseistä. Lastenvaatekriiseistä. Itselläni on samoja ongelmia, joten ehkä joku siellä osaa auttaa?

Kun Luukas syntyi oli jo elokuun loppupuoli, eikä enää ollut hirveitä helteitä. Kotiintulovaatteina meillä taisi olla pitkähihainen body, sukkahousut, pitkähihainen paita ja housut. Lisäksi villasukat jalassa ja kevythaalari päällä. Ja aika paksu pipo päässä. Nyt tuntuu todella paljolta ja voin myöntää, ettei mulla silloinkaan ollut hajua mitä vaatteita vauvalle pitää pukea.

Nyt tämä vauva syntyy luultavasti keskellä kesää, kun vielä on helteitä ja autossakin on kuuma. Mitä parin päivän ikäiselle pitää pukea päälle silloin? En kuitenkaan halua, että hän läkähtyy autoon.   Kotiutumisvaatteet ovat vielä hakusessa, joten nyt voisi apu olla tarpeen.

Ihania pieniä vaatteita
Tein vauvanvaateinventaarion eilen kun Luukas oli hetken aikaa hoidossa. Jaottelin vaatteet koottain: lipastoon koot 50-56, yhteen laatikkoon kokoa 62, yhteen laatikkoon kokoa 68 ja sitten äitiyspakkauslaatikko koosta 74 eteenpäin. Yksi äitiyspakkauslaatikko sai sisäänsä kaikki ulkovaatteet ja pipot. Ne ovat kuitenkin aina hukassa, jos ovat "tavallisten" vaatteiden kanssa samoissa laatikoissa.

Kukkaroni kiittää, kun voin todeta, ettei lisää vaatteita tarvitse ostaa. Kaikki Luukaksen vanhat ovat käyttökelpoisia, lisäksi olen ostanut muutamia kivoja vaatteita sekä kirpputorilta että kaupoista. Pitää vauvalle nyt jotain omaakin olla...

Luukas onkin vaatteiden suhteen isompi ongelma. Kaikki lahjaksi saadut/perintönä saadut vaatteet alkavat olemaan loppu, joten omia vaatteita pitäisi ostaa. Nyt melkein kaikki alkaa olla jo kokoa 86, paitsi housut. Viime kesänä jo ostin kokoa 80, joten kesävaatteita löytyy vielä jonkun verran tälle kesälle.

Tähän väliin sellainen juttu tältä päivältä, etten oikein tiennyt nauraako vai yritänkö pitää pokan. Kävelimme Luukaksen kanssa Halpa-hallissa ja Luukas lähti juoksemaan edeltä. Yhtäkkiä housut olivat nilkoissa. Naureskelen kävin nostamassa ne ylös kun poika oli ihan hämillään. Raukka on kasvanut nyt pituutta aika hurjasti, mutta vyötärö on tainnut kaventua kun ei ollut eka kerta kun näin sattui. :D

Joten pieni yhteenveto tästä jutusta: Mitä vauvalle puetaan helteillä päälle? Ja bonuksena joku voisi kertoa myös miten tuollainen vähän vajaa kaksivuotias puetaan... Pitääkö näillä keleillä (+12-15) vielä olla sukkahousut jalassa? Entä pipo päässä? Auttakaa nyt, on ihan uusavuton olo. :D

Mukavaa alkanutta viikkoa!

PS: Ja niin, neuvolassa tänään kaikki hyvin. Sf-mitta 28,0, painoa oli tullut +100g/vko ja paineet/sokerit/hb hyvät. Vauva on pää alaspäin, todella alhaalla, mutta samalla todella ylhäällä, koska tila on niin pieni. Kuulemma todennäköistä, ettei ihan heinäkuun loppuun asti tämä raskaus kestä...

9 kommenttia:

  1. Meidän 1,5-vuotias on näillä säillä lippiksessa ja ihan yksissä housuissa. Tai jos on tuulista ja kylmää, niin saatan laittaa pitkikset verkkareiden alle. Ei ole tuntunut olevan kylmissään, mutta se kyllä puuhaa jotain koko ajan, että kai siinä pysyy lämpimänä.

    Esikoinen syntyi kesällä. Kotiin tultiin muistaakseni lyhythihainen body + potkupuku + ohut pipo -yhdistelmällä ja mulla oli varalta vielä huopa autossa. Mut silloin oli kyllä aika viileää. Kovilla helteillä pidettiin sitä joko pelkässä lyhythihaisessa bodyssa tai joskus jopa ihan vaippasillaan, mutta vaan silloin, kun oli tukahduttavan kuuma.

    (mutta täytyy sanoa, että en edelleenkään tiedä, osaanko pukea lapset oikein... että voi olla, että nää esimerkit on huonoja)

    VastaaPoista
  2. Jos mun vauva syntyisi heinäkuussa, lähtisin liikkeelle tästä ajatuksesta:

    - ohut pitkähihainen pusero / body / mikälienimeltään
    - ohuet (puoli)potkuhousut, joissa siis sukkaosa mukana
    - ohut myssy

    Lisäksi varaisin ohuen peitteen, jonka voin tarvittaessa heittää turvakaukalon päälle, jos tuulee, sataa tmv.

    VastaaPoista
  3. Ai niin, unohtui, 2v:n vaatteet näillä säillä (+12 - +15).

    Jos touhuaa paljon, laittaisin vain yhdet pitkät housut ja yhden pitkähihaisen paidan. Suosisin pitkää hihaa ja lahjetta auringon vuoksi, ettei iho pala. Sukkahousuja/kalsareita en laittais kuin selkeästi viileällä säällä. Mutta hattu päähän! Ei pipoa vaan joku joka suojaa auringolta, siis joku lipallinen / lierillinen.

    (Kohta varmaan lastensuojelu perässä näiden vinkkien vuoksi...)

    VastaaPoista
  4. Hei, löysin tänne blogiisi ensimmäistä kertaa! Onnea uudesta odotuksesta ja tsemppiä löppumetreille! Meillä on nyt 9 kuukauden ikäinen tyttö eli syntyi viime elokuun loppupuolella. Nyt jälkeenpäin ajateltuna meillä oli myös sairaalasta kotiutuessa ehkä hieman liikaa vaatetta päällä. Välillä on kyllä vaikea arvioida mitä ulos pukisi ja varsinkin noiden ihan vastasyntyneiden kanssa. Ehkä tuolloin keski kesällä jos on lämmintä, riittää melkein joku body ja housut, sukat ja hattu. Tietysti jo pieni peitto esim automatkalle voisi olla hyvä,niin saa laittaa päälle jos siltä tuntuu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun liityit lukijaksi ja kiitos onnitteluista. :)

      Poista
  5. Jäin vielä miettimään tuota lämpötilaa. Joskus esim. +15 voi tuntua kylmältä, joskus taas ei. Saattaisin 2v:lle heittää myös ohuen takin niskaan.

    Meidän 2,5v on siitä hassu, että vaatii joskus takin päälle, vaikka olis +20 tai yli. Se kai vaan tykkää tuosta takistaan. :D En nimittäin usko, että kylmyydestä olis kyse.

    VastaaPoista
  6. Kiitos vinkeistä! Kyllähän se järjen käyttö on sallittua. Tänään on +15 astetta ja ihan sisävaatteilla poika oli puistossa. Oli mulla aluksi kevyt takki päällä, mutta kun itse olin pelkällä topilla, niin vähensin pojaltakin.

    Riippuu ihan tuulista, varsinkin täällä rannikolla tuulee todella kylmästi välillä, vaikka asteet näyttäisivät mitä.

    Vauvalle pitää nyt sitten harkita, mutta viltti lähtee autoon kyllä mukaan. :)

    VastaaPoista
  7. Ifjol när vi åkte hem från bb var det ganska varmt, och jag vet inte ifall vi hade för mycket kläder på. Men jag skulle nog sätta långärmad body, byxor, mössa och sockor på lillen, på vägen hem från bb. Vi hade dessutom en extra långärmad med dragkjed utanpå, men den kan man ju ha med ifall det är lite kallt.
    Vi använde långärmad body hela sommaren och ofta endast strumpor till. Fötterna blev nämligen lätt kalla.
    Lycka till! //Carola

    VastaaPoista

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)